Ветерани, а також їхні дружини та чоловіки можуть пройти навчання з підприємницької діяльності. Для цього потрібно взяти участь в новій національній освітньо-грантовій програмі «Траєкторія». Найкращим учням нададуть гранти у розмірі 100 тис. грн на відкриття чи розвиток власної справи.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Ветерани можуть працювати у соціальній сфері – як безкоштовно отримати нову професію

Умови участі

Участь у програмі можуть взяти:

• ветерани (особи, що мають статус УБД);

• військові (особи, що брали участь у здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії РФ)

• другий з подружжя (офіційний чоловік/дружина ветеранів або військових, в т.ч. загиблих, зниклих безвісти та полонених).

Вони повинні бути підприємцями-початківцями - або мати тільки ідею власного бізнесу, або бізнес, який зареєстрований не довше, ніж півроку.

Навчання буде проходити онлайн і передбачає теоретичну та практичну частини. Теоретичним етапом є участь у вебінарі з розробки бізнес-плану, лекції від ветеранів-підприємців та заняття з психологом. На практичному етапі учасники складатимуть бізнес-план та отримають індивідуальні консультації від експертів.

За результатами навчання та складених бізнес-проєктів 50 учасникам нададуть по 100 тис. гривень на власну справу.

Читайте також: Ветерани можуть працювати у соціальній сфері – як безкоштовно отримати нову професію

Як подати заявку

Дізнатися більше про проєкт та подати заявку на участь можна за посиланням. Зробити це треба до 16 червня 2024 року.

При відборі пріоритет надаватиметься бізнесам, що займаються виробництвом кухонного інвентаря, металу для кухні, текстилю, рушників, одягу, аксесуарів, іграшок, товарів із пластику та швейним підприємствам. Проте, учасниками програми можуть стати і ті, чия діяльність не входить до цього переліку.

Грант можна витратити на:

• Закупівлю обладнання

• Закупівлю меблів

• Закупівлю техніки

Нагадаємо, у Запоріжжі працює реабілітаційний простір для ветеранів та їхніх родин. Серед іншого, там діє «Business-school», де ветеранам допомагають розпочати власний бізнес або знайти нове місце роботи.

Фото: з відкритих джерел