Захисники Маріуполя Володимир Капчук, Денис Дятченко, Євген Хазан та Віталій Агеєв відправилися до Тулузи на навчання у кулінарній школі "Cuisine Mode d’Emploi(s)". Курс кулінарного мистецтва та хлібопекарства проходить під керівництвом одного з найбільш відомих французьких шеф-кухарів, володаря зірки Мішлен Тьєррі Маркса.
Вони навчатимуться усім тонкощам та секретам французької кухні. Учасники отримають знання та опанують техніки приготування їжі, а також матимуть практику під керівництвом досвідчених майстрів.
Читайте також: До Дня захисника та захисниці родини полонених оборонців Маріуполя відвідали терапевтичний майстер-клас з випікання хліба
Кожен з оборонців має свою мотивацію до розвитку кулінарних навичок. Володимир Капчук свого часу вже пройшов шлях від офіціанта, бармена та повара до власника кафе. А зараз мріє повернутися до улюбленої справи. Денис Дятченко нині працює сушистом та хоче удосконалити свої навички. Євген Хазан мріє відкрити власний ресторан. А для Віталія Агеєва приготування їжі - це хобі, яке може перерости у дещо більше.
Навчання триватиме до 21 листопада 2024 року. Після завершення учасники матимуть можливість реалізувати отримані навички, працюючи в ресторані "La Cantine", який є одним з організаторів навчання для переселенців та захисників Маріуполя.
Основні донори та організатори навчання – ГО "STAND WITH UKRAINE", "CUISINE MODE D’EMPLOI(s) by the Michelin star French chef Thierry Marx" за підтримки Маріупольської міської ради та Громадської організації "Серце Азовсталі".
Нагадаємо, у першому недержавному гірничо-металургійному університеті Метінвест Політехніка стартував новий навчальний рік. Серед вступників — 26 ветеранів війни: співробітники підприємств Метінвесту та захисники маріупольського комбінату "Азовсталь".
Фото: "Серце Азовсталі"