В Одесі дітям загиблих військових надають одноразову матеріальну допомогу. Цього року її планують підвищити, а також збільшити кількість дітей, які мають право на підтримку. Крім того, вперше виплати хочуть затвердити для батьків полеглих воїнів.

Таку пропозицію 22 серпня підтримали члени виконавчого комітету. Проте, проєкт рішення «Про змінення цільової програми «Ветеран Одеси» на 2024-2026 роки» ще мають розглянути на сесії Одеської міськради, яка відбудеться 18 вересня.

Читайте також: Виплати, пільги та соціальний захист – ветеранів запрошують на вебінар з юристами

Якщо проєкт буде прийнятий, одноразова матеріальна допомога для дітей загиблих захисників збільшиться з 5 тис. грн до 10 тис. грн. Її планують виплатити у вересні. Крім того, у місті збираються розширити віковий ценз отримувачів допомоги та надавати її всім дітям шкільного віку, чиї батько або мати загинули на фронті.

Крім того, у міській раді планують надати одноразову матеріальну допомогу батькові або матері загиблого захисника. Вона також становитиме 10 тис. грн і виплачуватиметься, навіть якщо дружина отримує щомісячну допомогу.

Читайте також: Ветерани, відзначені орденом "За мужність", мають право на пільги та виплати – деталі

Міський голова Геннадій Труханов розповів, що ідея надійшла від місцевого «Ветеран-хабу», і якщо депутати погодять зміни в програму, одноразова допомога буде надходити до Дня памʼяті захисників України — 29 серпня.

«Цьогоріч гроші теж надійдуть, як і допомога школярам, дітям загиблих військових, але вже після сесії», - зазначив він.

Нагадаємо, також допомогу родинам загиблих та безвісти зниклих захисників, де є першокласники виплачують у Вінниці.

Фото: з відкритих джерел