Ветерани, ветеранки, захисники та захисниці можуть отримати стипендію імені Леоніда Грищенка "Невтрачене покоління". Вона заснована з метою підтримки та розвитку молоді з реальним бойовим досвідом та  покриває навчання на одному з курсів Київської школи державного управління.

Хто може отримати стипендію "Невтрачене покоління"

Програма має на меті допомогти українцям та українкам здобути нові знання і навички,  підвищити професійний рівень, а також сформувати екосистему однодумців, які реалізовуватимуть проєкти з розвитку нашої країни та позитивних змін у різних сферах та напрямках, зокрема - в управлінні військовими формуваннями та військово-технічного розвитку.

Читайте також: Партнерок військових та ветеранів запрошують на безкоштовне навчання в сфері IT – подробиці

У ній можуть взяти участь:

- діючі захисники та захисниці;

- ветерани та ветеранки.

Стипендія надається оборонцям віком від 22 до 40 років, які вже мають реальний бойовий досвід та бажають працювати у громадських організаціях, на державній службі чи в ЗСУ. Протягом року допомогу можуть отримати до 40 осіб, відібраних спеціальною конкурсною комісією. Стипендії вистачить на оплату навчання на одному з курсів Київської школи державного управління імені Сергія Нижного (крім програми "Школа міністрів").

Як взяти участь у конкурсному відборі

Щоб претендувати на стипендію імені Леоніда Грищенка "Невтрачене покоління", необхідно:

1. Обрати активний навчальний курс.

2. Написати мотиваційний лист щодо навчання (до двох сторінок) або записати мотиваційне відео (тривалістю до двох хвилин).

3. Заповнити реєстраційну онлайн-форму, завантаживши лист/відео та надавши документи, які підтверджують статус ветерана/-нки, учасника бойових дій, військовослужбовця/-ці.

4. Очікувати на позитивне рішення комісії.

Читайте також: Навчання для ветеранів – як отримати ваучер на понад 30 тис. гривень

Нагадаємо, в Україні запустили портал "Освіта для ветеранів"- там учасникам бойових дій пропонують шукати пропозиції для навчання. У різних розділах можна знайти варіанти у вишах, закладах фахової передвищої або професійно-технічної освіти. Також публікують інформацію про курси, тренінги та програми для захисників.

Фото: з відкритих джерел