В Україні працює портал «Освіта для ветеранів» - там учасникам бойових дій пропонують шукати пропозиції для навчання. У різних розділах можна знайти варіанти у вишах, закладах фахової передвищої або професійно-технічної освіти. Також публікують інформацію про курси, тренінги та програми для захисників.

Як розповіла заступниця міністра освіти та науки Євгенія Смірнова, наразі на порталі вже більше 300 пропозицій. На сайті працює зручний пошук – ви можете обрати область, у якій шукаєте навчання, та свій запит (наприклад IT, англійська мова, економіка). Після цього ви побачите усі доступні варіанти, які відповідають вашому опису.

Читайте також: Для ветеранів працює платформа з працевлаштування – як знайти вакансію

«Портал "Освіта для ветеранів" - це єдине вікно можливостей входу в систему освіти для ветеранів. Зараз на порталі зібрано 300 можливостей отримати освіту - професійно-технічну, вищу. Основна мета - людина з будь-якої точки України може зайти на портал і знайти можливості поруч із собою», –  розповіла Євгенія Смірнова.

На порталі також є версія для людей з порушеннями зору. Крім інформації  щодо навчання, на сайті можна дізнатися, наскільки той чи інший заклад освіти відповідає вимогам інклюзивності і безбарʼєрності. Зокрема, це наявність ліфтів, пандусів, позначок та написів шрифтом Брайля.

Читайте також: Ветерани можуть безкоштовно навчатися в автошколах по всій Україні – куди звертатися

Заступниця міністра освіти та науки Євгенія Смірнова зазначила, що це може сприяти важливим змінам – керівництво закладів повинно замислитися про те,  наскільки вони готові приймати ветеранів та забезпечувати їм фізичну доступність.

Нагадаємо, у Вінниці для ветеранів відкрили заняття з інклюзивного дзюдо та самбо.

Фото: з відкритих джерел