Цього вересня для демобілізованих військових проведуть чотириденну програму відновлення у Карпатах. В програмі передбачені походи в гори з гідом, вечірня ватра та спілкування з психологом.

Відпочинок організує ГО «Метта».  Він відбудеться з 12 по 15 вересня, а заповнити анкету для участі у проєкті можна за посиланням.

Читайте також: Ветеранів запрошують на найбільшу науково-популярну конференцію – як отримати безкоштовні квитки

Жити учасники будуть у Львівській області, в селі Коростів. Звідти стартують маршрути на гору Параска в Сколівських бескидах, куди будуть ходити військові.

«Концепт горотерапії - це відновлення через повернення до гір, зцілення через походи та повернення до себе через взаємодію з іншими людьми. В нашій команді – психологи ГО Метта, гіди та військові добровольці, а тепер і військові ЗСУ - Віталій Дячук та Олексій Кушнєр з Nomad.live, котрі спробували ефект Горотерапії на собі, щоб потім допомагати побратимам та посестрам відновитись», - розповідають організатори програми.

Вони наголошують, що досвід гірських походів не є обов’язковим, усі маршрути є посильними і гіди будуть зважати на фізичні можливості захисників. Військових супроводжуватиме психолог, до якого можна буде звернутися за консультацією та допомогою. Також, крім підйомів, ветеранам обіцяють «їдотерапію за старовинними галицькими рецептами».

Читайте також: Жінок з родин військових та ветеранів запрошують на відновлення у Карпатах – як взяти участь

Харчування та проживання під час програми є безкоштовними. Проте, на відновлення запрошують тільки військових без дітей та інших членів родини.

«Це буде час для Вас, в колі людей, що розуміють. Ми будемо багато ходити, говорити, мовчати, читати та трохи писати, грати музику (тож якщо у вас є музичний інструмент - прихопіть з собою). Будемо сидіти навколо вогнища та активно відновлюватись і можливо створимо щось власними руками», - йдеться у анкеті.

Виїзд заплановано 12 вересня о 7:30 зі Львова – ветеранів повезе спеціальний автобус. Прибуття назад – 15 вересня до Залізничного вокзалу м. Львів.

Нагадаємо, у Києві для захисників та їхніх родин організують безкоштовні поїздки.

Фото: з відкритих джерел