У Дніпропетровській області учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть пройти безкоштовне навчання. Його організують на базі центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Учасникам пропонують вибір зі 100 професій, а також 400 освітніх програм підвищення кваліфікації. За півроку слухачі курсів мають отримати достатньо знань для того, щоб шукати роботу. Про це розповідає Дніпропетровська обласна служба зайнятості.

Читайте також: Ветерани можуть працювати у соціальній сфері – як безкоштовно отримати нову професію

Денна або дистанційна освіта

Навчатися можна на денній (вечірній) та дистанційній формі або у форматі дуальної освіти. Строк навчання – до шести місяців. За результатами курсів слухачі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації.

Заяву на проходження навчання можна подати онлайн за посиланням, а рішення щодо направлення ухвалюється не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів. Служба зайнятості компенсує витрати на проїзд, проживання та проходження медичного огляду.

«Запрошуємо бажаючих скористатися можливістю отримати нові знання та долучитися до розбудови нашої країни. Кожен учасник, що бере участь у проєкті, забезпечується індивідуальним супроводом», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Запоріжжі з’явився реабілітаційний простір для ветеранів – які послуги можна отримати

Дизайн та керування дронами

Перелік професій для навчання великий. Серед них, зокрема, бджоляр, агент з організації туризму, бармен, водій, електрогазозварник, діловод, електромонтер, касир, кондитер, кухар, машиніст, медсестра, перукар, слюсар, токар та інші. Повний список можна подвитися під час подання заяви.

У службі зайнятості розповіли, що з початку дії програми на Дніпропетровщині можливістю скористалися вже 39 учасників бойових дій та одна людина з інвалідністю внаслідок війни.

Вони навчалися за напрямами «Керування БПЛА (дроном): теорія і практика», «Графічний та вебдизайн. Проєктування візуальних комунікацій», «Microsoft Excel та Google-таблиці з нуля до PRO» та «Користувач ПК: офісні технології та Інтернет».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, на які пільги мають право родини учасників бойових дій.

Фото: з відкритих джерел