У столиці розпочався курс музичної терапії для захисників – діючі військові та ветерани можуть безкоштовно займатися вокалом, грати на фортепіано, гітарі чи ударних. Заняття організували фонд «Після Служби» та Міжнародний благодійний фонд «Музика для всіх».

Як проходять уроки та чому музика справді лікує душу, для veteran.com.ua розповіла кейс-менеджер фонду «Після Служби» Олена Щербина.

Читайте також: Магія глини: у Кропивницькому відкрили гончарну майстерню для ветеранів

Як записатися на заняття

Проєкт ініціювала піаністка Наталія Толмачова та долучила колег-викладачів гри на різних інструментах.

«Ми домовилися з нею та запросили на заняття наших ветеранів, - розповідає Олена Щербина. – Вже пройшов перший урок – на ньому учасникам дали спробувати пограти на різних інструментах, щоб вони познайомилися з ними та визначилися, чим хочуть займатися».

З кожним захисником викладачі будуть проводити індивідуальні заняття. Також є окремий кабінет для уроків вокалу. Обмежень для учнів немає – можна обрати один або два інструменти або поєднати заняття вокалом та музикою.

Уроки планують проводити два рази на тиждень, а два рази на місяць їх будуть організовувати сумісно з фондом «Після Служби». Для того, щоб записатися, потрібно слідкувати за оновленнями на сторінці фонду в Facebook. Напередодні наступної зустрічі організатори створять Google-форму для реєстрації.

Крім того, ветеранам пропонують безкоштовний трансфер: водій буде зустрічати їх вдома, відвозити на заняття та назад.

Читайте також: Розслабитися та відчути невагомість – ветерани в столиці безкоштовно займаються дайвінгом

В планах – благодійні концерти

На заняттях учасники зможуть не тільки пізнати світ музики, а й ознайомитись з методами подолання стресу та депресії, а також покращити концентрацію уваги та пам’яті.

«Музична терапія – це чудовий спосіб відволіктися від буденності та відновити внутрішню гармонію. Музика дійсно лікує душу, і ми сподіваємося, що такі заходи допоможуть ветеранам відновити зв’язок із собою та знайти нові джерела сил», - розповідають у фонді «Після Служби».

Олена Щербина наголошує, що під час гри на інструментах учні розвивають дрібну моторику, а це, в свою чергу, позитивно впливає на діяльність головного мозку та емоційний стан.

«У ветеранів, які відвідали заняття, дуже позитивні враження, їм сподобалося і вони планують продовжувати займатися. Їм цікаво пізнавати щось нове і вони здивовані, як це може бути класно і корисно, - розповідає кейс-менеджер фонду «Після Служби». -  Крім того, вони змінюють обстановку, спілкуються з людьми та можуть відволіктися від своїх проблем».

На перше заняття прийшли люди, які ніколи не грали на музичних інструментах, проте викладачі запрошують усіх захисників, незалежно від минулого досвіду та здібностей.

В майбутньому, коли ветерани опанують гру на інструментах, організатори мріють проводити концерти з їхньою участю.

Нагадаємо, у Києві ветеранів запрошують на заняття з адаптивного скелелазіння.

Фото: Фонд "Після Служби"