З кінця вересня у Олександрії Кіровоградської області працює ветеранський хаб. Одне з головних завдань закладу – надання психосоціальної підтримки ветеранам, родинам загиблих, полонених та зниклих безвісти військових.

Психологи центру проводять для ветеранів групові та індивідуальні консультації, організують тренінги на тему ментального здоров’я та допомагають адаптуватися до цивільного життя.

Читайте також: Фізичне та психологічне відновлення – захисники можуть пройти реабілітацію у Калуші

Допомога жінкам

Крім того, на базі ветеранського хабу діє Центр психологічної підтримки «Сила жити». Цей проєкт направлений на жінок з родин військових та ветеранів, а також українок, які постраждали від війни.

Так, експертка з медицини психіки та тіла Яніна Сичова проводить сесії за програмою «Зцілення душі і тіла». Вона пройшла навчання безпосередньо у розробника цієї програми, всесвітньовідомого психіатра Джеймса Гордона.

«Допомогою можуть скористатися жінки, які зазнали втрати, дружини загиблих воїнів, ветеранки та усі, хто зазнав шкоди, заподіяної війною.Для мене це справа особиста, і я покладаю на неї усі свої сили, адже сама потребувала таких послуг, бо рік тому мій чоловік загинув у бою, і я точно знаю, що ця програма працює і дає результати. На собі відчула ефективність її методик і зараз хочу поділитися ними не лише у нашому регіоні, а й за межами області», - говорить Яніна Сичова.

Читайте також: На Київщині запрацював реабілітаційний модуль для ветеранів та цивільних – як отримати допомогу

Куди звертатися

До Центру психологічної підтримки «Сила жити»  по допомогу можуть звертатися мешканки Олександрійської та Приютівської громад.

Щоб отримати послуги, необхідно завітати до центру за адресою вулиця Поштова, 5. Ветеранський хаб працює  з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00, а у п’ятницю – з 8.00 до 15.30.

Також для отримання консультацій можна звернутися на ветеранську гарячу лінію за номером +38 073 525 01 01.

«Гаряча ветеранська лінія в Олександрійській громаді функціонує вже більше року. Протягом цього періоду на «Гарячу лінію» звернулося близько 250 ветеранів, родин діючих військовослужбовців, сімей загиблих. Адміністратор опрацьовує заявки і надає консультації», - розповідає секретар Олександрійської міської ради Вікторія Косяк.

Нагадаємо, раніше veteran.com.ua розповідав, де ветерани можуть безкоштовно отримати психологічну допомогу.

Фото: Інформаційний портал Кіровоградщини "Гречка"