У Василькові Київської області відкрили реабілітаційний модуль для ветеранів, їхніх родин, а також цивільних, які постраждали внаслідок війни. У медичному закладі пацієнтам безкоштовно допомагатимуть у фізичному та психологічному відновленні.

Проєкт реалізує благодійний фонд «Майнді».Там розповідають, що модуль вже повністю оснащений усім необхідним для надання комплексних реабілітаційних послуг.

Читайте також: У медцентрі МВС проводять реабілітацію для ветеранів із втратою зору – подробиці

Так, у просторі площею 72 кв.м встановили реабілітаційне устаткування, а також WiFi-систему, телевізор для проведення онлайн-занять, кліматичне обладнання та інші технічні засоби.

З пацієнтами працюватиме команда, до складу якої входять кейс-менеджер, психолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, логопед, а також фахівці партнерських організацій, що надають інші соціальні послуги. Щоб звернутися до них, необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням.

В анкеті можна обрати з таких видів допомоги:

• Психологічна допомога

• Фізична реабілітація

• Соціальні послуги

• Юридична допомога

• Робота з логопедом

• Профорієнтація/працевлаштування

Читайте також: Відчути підтримку та прожити емоції втрати: для сімей загиблих влаштують психологічний кемп

«Це не просто медичний заклад, а місце, де люди отримують шанс на повне відновлення та повернення до нормального життя. Ми разом із нашими партнерами продовжуємо працювати над тим, щоб такі можливості були доступні в кожному регіоні, де цього потребують», – зазначив керівник фонду «Майнді» Тарас Єрмаков.

Раніше реабілітаційний модуль вже відкрили в Овручі Житомирської області в січні 2024 року. Ідея полягає в тому, щоб наблизити реабілітаційні послуги до ветеранів та цивільних, які проживають у невеликих ОТГ.

Нагадаємо, в Україні запустили соціальну ініціативу для посилення системи медичної реабілітації.

Фото: з відкритих джерел