Коли ворог розпочав повномасштабне вторгнення, мешканець Запоріжжя Олександр Хохотва одразу став на захист України. Він пройшов через Донецький та Запорізький напрямки, пережив чимало випробувань і у лютому 2025 року звільнився зі служби через стан здоров’я. Після повернення до цивільного життя він вирішив не зупинятися, а обрати новий шлях – розвивати родинний бізнес.

Як повідомляє Запорізька обласна служба зайнятості, реалізувати свої ідеї захиснику вдалося завдяки грантовій підтримці для ветеранів від держави.

Читайте також: "Йду до мрії маленькими кроками": ветеран Артур Войтюк готується відкрити кав'ярню в Хмельницькому 

Історія захисника

До війни Олександр Хохотва працював у системі МВС та був водієм у комерційних підприємствах. Життя чоловіка змінилося вже у 2014 році – тоді він вирішив піти на фронт та захищати Україну у зоні АТО.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Олександру довелося знову взяти до рук зброю - 25 лютого 2022 року чоловік долучився до 110-ї бригади ТРО. Військовий виконував завдання на Донеччині та Запоріжжі і тільки через три роки – у лютому 2025-го повернувся до своєї родини.

Боротися з окупантами далі вже не дозволяло здоровя, тож чоловік вирішив зайнятися бізнесом і залучити для цього можливості, які пропонує держава.

Читайте також: Ветерани та їхні рідні по всій Україні можуть отримати до 400 тис. грн на бізнес - подробиці 

Сімейна справа

У минулому році грант на бізнес вже отримала дружина ветерана Олена. Поки чоловік на фронті захищав Україну, вона розвивала ресторацію «Козацький Форпост».

Ще один грант від держави отримав Олександр. Кошти були потрібні подружжю, щоб розвивати новий напрямок сімейної справи –  кейтеринг. Таким чином підприємці вирішили відповідати на потреби клієнтів, які хочуть отримувати якісне харчування «під ключ».

«Ми пропонуємо різні форми кейтерингу: від індивідуального бокс-кейтерингу до обслуговування організацій та приватних клієнтів під час івентів, корпоративів, семінарів чи конференцій. Гнучкість, швидкість та різноманітність – наші головні переваги. При цьому ми використовуємо лише локальні українські продукти преміум-класу», — розповідає Олександр.

Читайте також: 500 тис. грн на власне СТО: на Запоріжжі ветеран Микита Шевченко розвиває бізнес за кошти гранту

Якісна українська кухня та сервіс на всі 100 %

Грант родина витратила на нове обладнання, інвентар, сировину, а також проведення рекламної кампанії. Крім того, в команду вже працевлаштували двох робітників.

Сьогодні Олександр планує розширювати спектр послуг, збільшувати зону покриття у Запоріжжі та залучати нову цільову аудиторію.

«Наше головне завдання – робити людей щасливими, дарувати їм якісну українську кухню та сервіс, якому можна довіряти на всі 100%», – наголошує підприємець.

Нагадаємо, ветерани на Львівщині отримують додаткову грошову підтримку бізнесу.

Фото: Запорізька обласна служба зайнятості