У Рівненській області буде діяти новий проєкт для учасників бойових дій – він передбачає безкоштовне навчання керування транспортним засобом категорії С1. Програму запроваджують Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненський центр профтехнічної освіти ДСЗ та ТзОВ «Райдер Україна».

Як розповідають у Рівненській ОДА, ТзОВ «Райдер Україна» вже передала перші дві автівки для занять. Надалі захисники зможуть отримати від автотранспортної компанії такі ж авто у лізинг на вигідних умовах, відкрити свій бізнес або надавати послуги для провідних логістичних компаній. Свою готовність до такої співпраці вже висловили Нова пошта, Укрпошта, Укрзалізниця, Meest та Viatec.

Читайте також: Мільйон на бізнес – для ветеранів стартувала нова програма підтримки

Заняття відбуватимуться на базі Олександрійського відділення Рівненського центру профтехнічної освіти ДСЗ на спеціально переобладнаних автомобілях з автоматичною коробкою передач.

«Даний проєкт – чергове свідчення того, що державна ветеранська політика наповнюється  конкретними речами. Саме на цьому і наголошує Президент Володимир Зеленський: підтримка  ветеранів – від повернення воїна до цивільного життя до його можливостей зміцнювати державу. І сьогодні обласна адміністрація, Державна служба зайнятості та бізнес рухається в одному напрямку – дякую за позицію», - зазначив начальник Рівненської ОДА Олександр Коваль.

Нагадаємо, ветерани можуть пройти курси перекваліфікації або отримати нову професію.

Фото: Рівненська ОДА