Днями в іспанському Мадриді в рамках фестивалю Arnold Classic Europe пройшли міжнародні спортивні змагання ветеранів війни Strong Spirit's Games. Україну на них представили 50 ветеранів і військовослужбовців, які завоювали рекордні 188 медалей.

Читайте також: "Ігри Ветеранів" - захисників і захисниць запрошують позмагатися у кросфіті та кіберспорті

До складу нашої національної збірної увійшли ветерани, ветеранки, захисники і захисниці, які зазнали поранень чи отримали інвалідність під час виконання службових обов’язків. Крім української команди, за першість боролися представники чотирьох країн світу – ветерани зі США, Естонії, Нідерландів та Ірландії. Вони змагалися в кількох дисциплінах, зокрема:

- жим лежачи;

- еірбайк;

- веслування на тренажері;

- ривок гирі.

У цих змаганнях збірна нашої країни брала участь вперше. Однак її члени завоювали рекордну кількість нагород: 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових медалей. Команда вже повернулася в Україну, де її зустріла та привітала міністерка у справах ветеранів Наталія Калмикова:

"Кожен з вас представляв  на міжнародній арені силу волі українців та наше прагнення до перемоги. Сподіваюсь, що ваш приклад стане поштовхом для інших,  і все більше ветеранів буде приєднуватися до занять спортом. У міністерстві ветеранів зараз розроблена та триває погодження з міністерствами спеціальна програма, яка передбачатиме щомісячну адресну фінансову допомогу, яку можна буде використати для занять у спортивних залах. Її зможе за бажання отримати кожен ветеран", - зазначила вона.

Нагадаємо, в лютому наступного року українські військові, ветерани і ветеранки візьмуть участь у міжнародних змаганнях "Ігри Нескорених" (Invictus Games – 2025). Як національна збірна готується до цих випробувань, читайте в матеріалі veteran.com.ua.

Фото: Мінветеранів