Підготовка національної збірної України для участі в "Іграх Нескорених" (Invictus Games – 2025) триває. Вчора, 16 вересня, у Києві стартував другий етап навчально-тренувального збору, протягом якого ветерани і ветеранки тренуватимуться у командних  видах спорту.

Читайте також: Переламаний хребет врятував спорт - ветеран Денис Смольніков представлятиме Україну на "Іграх Нескорених"


На "Іграх Нескорених", які пройдуть у канадських Ванкувері та Вістлері в лютому 2025 року, Україну представлятиме рекордна кількість ветеранів та ветеранок на цих змаганнях – 35. Вони боротимуться за перемогу в різних видах спорту. Наразі члени збірної приїхали у столицю, щоб протягом десяти днів відточувати майстерність у деяких з них, зокрема:

- волейбол сидячи;

- регбі на кріслах колісних;

- баскетбол на кріслах колісних;

- кьорлінг на кріслах колісних.

"Цей збір — це більше, ніж підготовка до спортивного заходу. Спорт ветеранів війни допомагає їм відновлюватися як фізично, так і психологічно. Це можливість ветеранам відчути себе частиною команди, яка бореться за нові перемоги та відновлення після травм. Ми пишаємося кожним учасником нашої збірної і створюємо всі умови для їхньої підготовки", - вважає заступниця міністра у справах ветеранів України Руслана Величко-Трифонюк.

Читайте також: "Надихає сім’я та віра в перемогу" -  ветеран, який втратив ноги на фронті, розповів про "Ігри Нескорених" та реабілітацію

Зауважимо, що "Ігри Нескорених" (Invictus Games)  - міжнародні спортивні змагання ветеранів і ветеранок, захисників і захисниць, які отримали поранення чи хвороби під час виконання службових обов’язків.  Захід був заснований у 2014 році як платформа для реабілітації через спорт. Особливістю Ігор у 2025 році стане поєднання зимових та літніх адаптивних видів спорту.

Фото: Мінветеранів