Ветеран Євгеній Шваб та менторка Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN) Вікторія Хемич стали моделями на Берлінському тижні моди.

Як повідомляє Національний реабілітаційний центр в Instagram, вони пройшлися подіумом на протезах, а Євген під час виходу розгорнув прапор із написом #russiaisaterroriststate.

Читайте також: В Ужгороді ветеранів, військових та їхні родини реабілітують за допомогою танців: як це працює

На показ Євгенія та Вікторію запросив бренд PLNGNS (Palingenesy), який створює нові речі з вживаних. Євгеній Шваб ногу втратив на війні – у 2022-му він отримав поранення на Луганському напрямку. Зараз ветеран здобуває освіту психолога і вже сам допомагає побратимам повертатися до цивільного життя. Подіум став для ветерана викликом – він пожартував, що командир би здивувався, якщо б побачив його нафарбовані очі.

Для Вікторії модельний досвід був мрією дитинства. Дівчина втратила кінцівку через нещасний випадок у цивільному житті – автобус у центрі Львова переїхав їй ногу. Після цього вона пройшла реабілітацію, протезування і стала менторкою в Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN. Зараз, через численні сходи,  дефіле далося Вікторії непросто, але вона довела, що навіть для людини на протезах немає нічого неможливого.

Читайте також: Реабілітація через мистецтво – у Києві стартував проєкт «Театр ветеранів»

Також благодійний фонд UNBROKEN провів у Берліні зустріч з українцями. На ній обговорили, як комунікувати з людьми, які втратили кінцівки.

«Для України це актуальна, важлива тема, яку треба всім опанувати, бо люди з залізними чи біонічними руками або ногами – це норма, яку треба прийняти», – говорить представниця фонду «Незламні» Юлія Логвиненко.

Нагадаємо, сім’ї ветеранів запрошують на безкоштовний ретрит.

Фото: UNBROKEN