Родинам ветеранів пропонують поїхати на безкоштовний ретрит – для участі запрошують учасників бойових дій з Київської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Поїхати на відпочинок можуть чоловік та дружина, а також одна-дві дитини віком від 6 до 16 років. Про це повідомляє Ірпінська міська рада.

Читайте також: В Ужгороді ветеранів, військових та їхні родини реабілітують за допомогою танців: як це працює

Ретрит буде проходити у селищі  Бородянка Київської області. Проїзд до місця проведення, харчування та проживання безкоштовні. Усього планується два заїзди: з 2 по 5 липня та з 7 по 10 липня.

На Київщині для учасників буде проходити сімейна терапія від професійних психологів. Вона дозволить покращити психологічний стан ветеранів та налагодити стосунки у родинах. З дітьми також будуть працювати психологи, крім того для них заплановані окремі активності.

«Мета проведення  групової роботи - навчити родину функціонувати як єдине ціле та створити міцні зв'язки. Подружжя отримує навички налагодження стосунків, інструменти порозуміння та підтримки», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Іпотерапія для ветеранів та військових: як записатися на безкоштовні заняття у Львові

Головним тренером ретриту буде Джошуа Краймаєр. Він має ступінь доктора філософії в галузі навчання психологічних консультантів і супервізії та є ліцензованим професійним консультантом і сімейним терапевтом у штаті Колорадо, США.

Джошуа Краймаєр спеціалізується на сімейних та військових травмах, а також зловживаннях психоактивними речовинами. Він також є ветераном бойових дій армії США, служив у Косово та Іраку і має великий досвід роботи з родинами військових. Для участі в ретриті необхідно заповнити реєстраційну форму.

Нагадаємо, для ветеранів, які потребують психологічної допомоги, створили мобільний додаток.

Фото: з відкритих джерел