Іпотерапія  - один з розповсюджених та популярних видів реабілітації українських військових та ветеранів. Як ми розповідали раніше,  такий курс відновлення можна пройти в Києві. Крім того, аналогічні послуги пропонують і у Львові: захисники, захисниці, їхні рідні, родини загиблих, а також люди з інвалідністю можуть пройти до десяти занять з іпотерапії.

Читайте також: У Запоріжжі з’явився реабілітаційний простір для ветеранів – які послуги можна отримати


Хто може взяти участь у програмі

Безкоштовні заняття з кіньми організовує мережа Центрів Едукації у Львові в рамках реалізації проєкту "Реінтеграція ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей". На іпотерапію запрошуються:

- ветерани та ветеранки;

- учасники бойових дій;

- люди з інвалідністю першої та другої групи;

- родини ветеранів/-нок, учасників бойових дій;

- члени сімей померлих (загиблих) військовослужбовців.

Заняття тривають протягом однієї години, а максимальна тривалість курсу складає п’ять-десять занять. За цей час учасники проєкту можуть ознайомитися з теоретичними основами іпотерапії, включаючи фізіологічні ефекти від контакту з конем, а також освоїти основи верхової їзди.

Читайте також: Ветеранів запрошують на освітній курс "Повернення додому" – як взяти участь

Зазначимо, що іпотерапія вважається ефективним методом підтримки фізичного, психічного та емоційного здоров’я.  Крім того, під час занять можливе надання психологічної підтримки досвідченим психотерапевтом.

Як взяти участь у програмі реабілітації за допомогою іпотерапії

Одне заняття проводиться одразу для двох людей. Як зазначають організатори, це може бути пара знайомих/друзів/родичів, якщо вони обоє належать до визначених вище категорій.

Заняття відбуваються у Львові на іподромі, розташованому за адресою: вул. Стрийська, 133. Можливість записатися та взяти участь у проєкті буде доступна до кінця листопада 2024 року. Бажаючі пройти курс занять мають заповнити онлайн-форму.

Зазначимо, що заняття з іпотерапії організовані мережею Центрів Едукації, Інститутом міста за підтримки DVV International. Детальніше про проєкт можна прочитати та сторінках мережі  - у Facebook та  Instagram.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як ветерани та військові можуть поїхати на лікування за кордон.

Фото: з відкритих джерел