Безкоштовний курс реабілітації іпотерапією можуть пройти поранені військовослужбовці та ветерани/-нки. Десятиденна програма розрахована на людей з різними травмами і хворобами – включаючи осіб з інвалідністю. Вона проводиться в Києві та передбачає верхову їзду і турботу про коней.

Про це повідомляється на сторінці  Спілки поранених військових України "Міцні 300"у соцмережі Facebook.

Читайте також: У Запоріжжі з’явився реабілітаційний простір для ветеранів – які послуги можна отримати

У рамках програми ветеранам/ветеранкам та пораненим військовим пропонується навчитися контактувати та керувати кіньми,  а також пройти курс психологічної реабілітації. Заняття проходитимуть з понеділка по п’ятницю, а проєктом покриваються витрати учасників на трансфер до Києва, проживання і харчування.

Курс іпотерапії складатиметься з десяти занять та проходитиме у три хвилі, дві з яких відбудуться на початку літа 2024 року:

- з 10 по 21 червня;

- з 24 червня по 5 липня.

Зазначимо, що іпотерапія  - метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем під наглядом інструктора верхової їзди. Вважається, що така реабілітація допомагає покращити фізичний стан, а завдяки взаємодії з тваринами – також нормалізувати емоційний та психічний.

Взяти участь у програмі можуть поранені військові та ветерани, які мають офіційне підтвердження свого статусу. Проєкт реалізується ГО "Спілка поранених військових України "Міцні 300" за підтримки Програми реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США.

Зареєструватися на участь можна за посиланням. За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: +38 (095) 09-35-039 (Тетяна).

Нагадаємо, у Дії з’явиться посвідчення ветерана.

Фото: "Міцні 300"