Ветерани, а також члени їхніх сімей та рідні загиблих військовослужбовців можуть взяти участь у програмі мікрофінансування від Українського ветеранського фонду. Її запустили для підприємців, які мають власну справу і хочуть отримати допомогу.

Як розповідають у фонді, в рамках проєкту ветеранам відшкодовують 20 тисяч гривень на купівлю товарів та обладнання для бізнесу. Наразі програма розрахована на 500 аплікантів – усього на неї виділено 10 млн грн.

Читайте також: Перші кроки у бізнесі або розвиток кар’єри – для ветеранів стартує нова навчальна програма

Хто може отримати компенсацію

Подавати заявки можуть:

- ветерани

- дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Фонд надає допомогу, якщо ветеран війни або члени його сім’ї є самозайнятими особами – ФОП-ами першої, другої та третьої групи або здійснюють незалежну професійну діяльність.  Крім того, витрати мають бути пов’язані із закупівлею предметів та товарів для ведення підприємницької або незалежної професійної діяльності. Гроші, витрачені на оренду або інші послуги чи роботи, не повертають.

Важливо, що витрати мають бути понесені заявником після 24 лютого 2022 року і належно підтверджуватися документам.

Читайте також: Навчання для ветеранів – як отримати ваучер на понад 30 тис. гривень

Як взяти участь у програмі

Щоб отримати компенсацію, зберіть пакет копій таких документів:

- паспорт заявника з пропискою;

- виписку чи витяг з ЄДР про ФОП, чи самозайняту особу;

- документ, що підтверджує статус ветерана: посвідчення УБД, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення учасника війни;

- документ, що підтверджує спільне проживання з ветераном до війни: свідоцтво про одруження чи свідоцтво про народження дитини;

- документи, що підтверджують покупку після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу відповідно до КВЕДів (чек або видаткова накладна).

Заповнити заявку можна за посиланням. Фонд відшкодовує витрати одноразово, а проєкт діятиме до кінця війни.

Нагадаємо, ветерани можуть пройти навчання та отримати роботу в енергетиці.

Фото: з відкритих джерел