Ветерани, їхні рідні, а також члени сімей загиблих захисників можуть долучитися до програми працевлаштування «Разом». Її запровадила національна енергетична компанія «Укренерго».

Як розповідають автори ініціативи, учасники проєкту проходять безкоштовне професійне навчання, а після його успішного завершення отримують гарантоване робоче місце.

Читайте також: Ветеранів запрошують на освітній курс «Повернення додому» – як взяти участь

Яку роботу пропонують

Навчатися пропонують професії «Електромонтер/Електромонтерка з обслуговування підстанцій». Курси можна проходити «з нуля» - відповідні знання, навички та фахову освіту для участі в програмі мати не потрібно. Крім того, «Укренерго» оплачує учасникам проживання, харчування та проїзд на період навчання.

«Перші три тижні ви будете опановувати теорію професії на базі корпоративного навчального центру НЕК «Укренерго» поблизу Вінниці. А потім на учасників чекає 17 тижнів практики безпосередньо на робочому місці на визначених об’єктах НЕК «Укренерго»», - розповідають у компанії.

Учасниками програми можуть стати:

• ветерани та ветеранки;

• члени родин ветеранів/ветеранок та чинних військовослужбовців;

• члени родин загиблих захисників та захисниць.

Для того, щоб пройти навчання, потрібно заповнити анкету за посиланням.

Читайте також: Гроші на бізнес – в рамках проєкту «єРобота» ветерани отримали вже 280 млн грн

Умови працевлаштування

Майбутнім енергетикам гарантують постійне офіційне працевлаштування за умови успішного проходження програми підготовки. На період навчання їм виплачуватимуть зарплату від 17 тис. грн, а після його завершення – від 20 тис. грн. Також передбачені додаткові премії: 15% від доходу щомісячно, 5% річної премії від річного доходу та щорічна виплата на оздоровлення в розмірі однієї заробітної плати.

Після завершення навчання робітники будуть працювати за позмінним графіком роботи. Для них передбачені безкоштовне медичне страхування, оплачувані лікарняні та відпустки, додаткові виплати за роботу в нічну зміну, в шкідливих умовах тощо.

Крім того, для ветеранів діє розширений пакет послуг медичного страхування, а також програма юридичної та психологічної підтримки.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині ветеранам пропонують пройти безкоштовне навчання за різними професіями.

Фото: з відкритих джерел