В Україні планують знімати документальний фільм «Без меж» про ветеранів, які отримали важкі травми та пройшли реабілітацію. Цього разу стрічка буде присвячена людям, які вже закінчили лікування і стикаються з новими важкими завданнями – повернутися до цивільного життя, знайти нову справу, налагодити стосунки з рідними та друзями. Фільм знімає Yeah.But.Production.

Як розповіли для veteran.com.ua автори стрічки, наразі для неї шукають героїв. Ними можуть стати ветерани, які ще перебувають на етапі реабілітації і завершать її приблизно у листопаді. Саме в цей час планують розпочати зйомки.

Читайте також: «Це не буде «зефірне» кіно» - режисерка розповіла про фільм про відновлення ветерана з ампутаціями

Коли двері лікарні закриваються

Головним питанням у фільмі стане – «що відбувається, коли двері лікарні закриваються?». Як продовжують жити далі люди, які не здатні чути і бачити світ навколо, не можуть самостійно опанувати громадський транспорт або заїхати в під'їзд власного будинку. Творці стрічки покажуть, як ветеран проходить такий шлях та що йому може допомогти.

«Протягом тривалого часу лікування та реабілітації  наші герої  перебували в просторі, готовому до їхньої інклюзії. Але що відбувається, коли двері лікарні закриваються? Коли людина опиняється сам на сам з реальним світом, де суспільство живе, наче людей з інвалідністю не існує?»,  розповідають автори фільму.

Читайте також: «Не хотів передати сину війну у спадок» – після ампутації ноги Євгеній Шваб опановує психологію та виступає на подіумі

Хто може стати героєм стрічки

Наразі Yeah.But.Production шукає героїв на етапі реабілітації. Ними можуть стати ветерани з такими травмами:

• Ветеран на колісному кріслі – чоловік чи жінка, які не мають змоги отримати протез через високу ампутацію чи інші ускладнення, що виникли після поранення.

• Чоловік чи жінка після ампутациї однієї чи обох рук.

• Військовий,  який внаслідок поранення втратив зір або слух. Можуть бути додаткові ураження.

• Ветеран, який має інші важкі поранення, що пов’язані зі складною соціалізацією.

Люди, які хочуть розповісти свої історії, можуть звертатися за телефоном +380 (97) 138 02 34 або на пошту yeah.but.production@ukr.net.

Нагадаємо, в Україні працюватимуть фахівці із супроводу ветеранів.

Фото: Yeah.But.Production.