Військовослужбовці, а також їхні родини мають право на соціальне забезпечення від держави. Дізнатися про розмір виплат можна за допомогою онлайн-калькулятора, який створило Міністерство оборони України.

На спеціальній платформі можна розрахувати розмір грошового забезпечення за основними видами виплат військовослужбовцям Збройних Сил України. Як розповідають у Міністерстві, також на сайті соціального забезпечення та підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей можна дізнатися інформацію про порядок нарахування коштів.

Читайте також: У столиці запустили портал для військових та ветеранів – які послуги можна отримати

Щоб скористатися калькулятором, перейдіть за посиланням. Вкажіть вид проходження військової служби (контрактна, за призивом чи строкова), ваше звання, місце проходження та її особливості, які впливають на розмір премій та додаткових винагород. Також треба додати стаж, за наявності – наукові та спортивні звання.

Після цього можна побачити розмір посадового окладу, усіх надбавок, на які має право військовий та остаточну суму виплат, яка надається на руки після утримання військового збору.

Читайте також: У Дії з’явилося цифрове посвідчення ветерана – як завантажити документ

Також на сайті є інформація про:

- надання одноразової грошової допомоги у разі встановлення інвалідності або загибелі (смерті) військовослужбовця,

- пенсійне забезпечення, підйомну допомогу,

- пільги учасникам бойових дій та інші соціальних гарантії захисникам та членам їх сімей.

Нагадаємо, для ветеранів на Черкащині побудували житло: нові квартири отримали вже десять військових.

Фото: з відкритих джерел