Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні запустили е-Карту для ветеранів війни – електронний сервіс, на якому можна переглянути інформацію про послуги, що доступні на місцях.

Читайте також: Які соціальні послуги можуть отримати ветерани – роз’яснення

На карті зібрані послуги, що надаються державою, недержавними та міжнародними організаціями ветеранам і ветеранкам, їхнім рідним, а також родинам загиблих воїнів. Наразі  їх зібрано вже більше десяти тисяч. Пропозиції охоплюють широкий спектр: від адаптивного спорту та медичної допомоги – до освіти, працевлаштування та житлових програм.

Е-Карта для ветеранів: які послуги можна знайти

Для е-Карти було розроблено інструмент збору даних від громад щодо послуг для ветеранів, ветеранок, їхніх родичів, а також сімей загиблих воїнів. Після цього відбулося його двотижневе тестування та відпрацювання на Тернопільщині та Івано-Франківщині, а пізніше – оновлений інструмент було поширено на всі області нашої країни. Від того моменту карта є "живим" порталом: інформація про послуги оновлюється щодня.

Читайте також: В Україні працюватимуть фахівці із супроводу ветеранів - які послуги надаватимуть


Сьогодні карта реалізована на платформі е-Ветеран. Наразі тут представлені послуги різної направленості:

- психологічна підтримка та медичні програми;

- патріотичне виховання та мистецтво;

- адаптивний спорт;

- грошова допомога;

- житлові програми;

- розвиток ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів та інші.

Як користуватися сервісом - відеоінструкція

Щоб знайти карту, необхідно відрити платформу е-Ветеран та спуститися вниз – до групи електронних сервісів і обрати "Е-Карта послуг для ветеранів війни в громадах":

- перша сторінка дашборду містить статистичну інформацію про доступні послуги як по всій Україні, так і по областях. Щоб побачити їхню кількість у конкретному регіоні, слід навести на нього курсор чи натиснути на нього. Внизу також реалізовано зручний фільтр, який дозволяє обрати пропозиції за певним критерієм;

- наступна сторінка – інформація про послуги у форматі таблиці. Тут можна знайти їхній опис, адреси, умови надання та інші деталі. А для зручності пошуку – відфільтрувати дані;

- третя сторінка – статистична інформація про точки, де ветеранам і ветеранкам надаються послуги в громадах. Тут також реалізовано зручний фільтр.

Читайте також: Від консультацій – до представництва в суді: які юридичні послуги ветерани можуть отримати безкоштовно


Нагадаємо, у Львові презентували інформаційний сервіс для діючих та колишніх військових "Навігатор ветерана".

Фото: ілюстративне