Багато військових після повернення з фронту шукають нову спеціальність, яка буде приносити стабільний дохід, задоволення та можливості для кар’єрного зростання. Одна з перспективних сфер, яку обирають ветерани – це IT.

Для того, щоб їм було легше розпочати свій професійний шлях, edtech-компанія Mate academy та Міністерство цифрової трансформації України запустили програму з безкоштовного навчання.

Читайте також: Понад 400 професій та спеціальностей: ветеранам видають ваучери на безкоштовне навчання

Учасники проєкту зможуть опанувати такі професії, як Front-end developer, Full-stack developer, Python developer, QA engineer чи UI/UX Designer. Навчання триватиме три-шість місяців, а заняття будуть проходити щодня — з понеділка по п'ятницю, з 9:00 до 18:00.

Організатори обіцяють, що тільки 20 % курсу складатиме теорія, а 80 % занять будуть практичними. Крім нових знань та навичок, ветерани отримають допомогу у працевлаштуванні – їм розкажуть, як скласти CV та пройти тестову співбесіду під час прийому на роботу.

Також в програму входить безоплатне навчання з англійської мови. Щотижня передбачено два-чотири заняття з граматики, говоріння та спеціальної IT-лексики.

Взяти участь у проєкті можуть учасники та учасниці бойових дій, які забезпечували національну безпеку й оборону, а також стримували збройну агресію росії під час російсько-української війни. Наразі вже 20 ветеранів почало навчання, а вісім завершило його. З них сім випускників влаштувалися на роботу у сфері IT.

Читайте також: Ветерани можуть отримати 1000 доларів на навчання – умови програми

Подати заявку на навчання та дізнатися більше про нього можна за посиланням. Тих, хто зацікавлений у проходженні курсу, попереджають, що поєднувати його з роботою не вдасться.

Також до співпраці запрошують роботодавців, які готові працевлаштовувати ветеранів та мають junior-позиції з таких напрямків: QA, Python, Frontend, Fullstack, UI/UX Design.

Нагадаємо, ветеранам та військовим надають стипендії на навчання у Київській школі держуправління.

Фото: з відкритих джерел