Ветерани, які планують пройти навчання, щоб опанувати нову спеціальність, відкрити власний бізнес або підвищити рівень кваліфікації, можуть отримати грант. Стипендії видає Інститут міжнародної освіти в рамках програми «Освіта заради майбутнього України».

Як розповідають в Інституті, розмір допомоги становить до 1000 доларів, а установу для проходження навчання учасники обирають самостійно. Це може бути як офлайн, так і онлайн навчання.

Читайте також: Опанувати професію бариста чи підготуватися до відкриття кав’ярні: ветеранів запрошують до Академії кави

Хто може взяти участь в програмі

На грант можуть претендувати військові, волонтери, ветерани, добровольці, члени їхніх родин, що постраждали від обстрілів, а також українці, які  втратили близьких або зазнали травм під час війни. Організатори наголошують, що ці категорії не є вичерпними, і кожну заяву будуть розглядати окремо. Проте, є важлива умова – протягом всього часу навчання учасники програми мають проживати в Україні.

Навчання може бути як фаховим, так і стосуватися окремих навичок, які в майбутньому дозволять швидше знайти роботу (наприклад, курси англійської мови). Загалом це можуть бути:

• зарахування на програми вищої освіти,

• сертифікаційні програми,

• професійна перепідготовка,

• навчання підприємництву та розвитку малого бізнесу,

• програми підвищення кваліфікації та (повторного) навчання,

• мовні курси та різні види формальної освіти дорослих.

Виплачувати стипендії будуть у 2024-2025 році, а учасники мають надати підтвердження реєстрації для проходження освіти.

Читайте також: Понад 400 професій та спеціальностей: ветеранам видають ваучери на безкоштовне навчання

Як взяти участь

Для участі у конкурсі необхідно надати коротку біографічну довідку або резюме та опис освітньої діяльності, у якій ви зацікавлені (тип, назва установи, дата проходження навчання).

Крім того, потрібно написати есе на 800-1000 слів, у якому організатори просять відобразити вплив війни на ваше життя та розказати, для чого вам потрібно пройти освіту.

Документи приймаються тільки англійською мовою. Їх треба подати на електронну адресу office.ukraine@iie.org до 23 серпня 2024 року. Із запитаннями можна звертатися за адресою mkravchenko@iie.org.

Нагадаємо, ветеранам пропонують безкоштовно опанувати сучасну IT-професію.

Фото: з відкритих джерел