Для учасників бойових дій та інвалідів внаслідок війни створюють різноманітні можливості безкоштовного навчання. Наприклад, ветерани і ветеранки можуть стати операторами безпілотників або навчитися власноруч збирати дрони, а також стати тестувальниками програмного забезпечення (ПЗ).

Кому підходить професія тестувальника ПЗ

Таких фахівців залучають на етапі тестування програмних продуктів: їх також називають QA-інженерами. Ці люди вивчають роботу різних програм, додатків до найменших деталей, добре розуміють, як та для кого створено той чи інший ІТ-продукт, хто ним користуватиметься та які він має переваги і недоліки.

Читайте також: Ветеранам надають стипендії на навчання за американськими стандартами – подробиці

Тестувальнику ПЗ на старті кар’єри не завжди потрібні глибокі знання програмування, тому така професія доступна для людей без технічної освіти. Вона передбачає багато взаємодії з розробниками, дизайнерами та іншими спеціалістами, тож буде привабливою для всіх, хто хоче працювати в команді. Професію QA-інженера також можна вважати непоганим стартом у сфері ІТ, адже такі фахівці можуть у подальшому розвиватися за різними напрямками – аж до розробки програмного забезпечення.

Як ветеранам розпочати навчання

Організатором курсу виступає Львівський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, а саме навчання відбувається в дистанційному режимі. Для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни воно є безкоштовним.

Старт курсу "Тестувальник програмного забезпечення"  - 12 серпня. Він складається з 20 курсів та закінчиться 6 вересня, учасники отримають доступ до запису занять.

Зареєструватися на навчання можна, заповнивши онлайн-форму. З приводу додаткової інформації телефонуйте за номером +38067 6720852 або пишіть на e-mail: lcptodcz@gmail.com.

Нагадаємо, в  Україні діє освітній портал для ветеранів, де зібрані близько 300 можливостей для навчання. У різних розділах можна знайти варіанти у вишах, закладах фахової передвищої або професійно-технічної освіти. Також тут публікують інформацію про курси, тренінги та програми для захисників.

Фото: з відкритих джерел