Амерікан Юніверсіті Київ (AЮK) продовжує стипендіальну програму для ветеранів, вдів/вдівців та дітей загиблих захисників і захисниць України. В її рамках вони можуть навчатися на бакалаврському або магістерському рівнях у приватному виші за стандартами американської освіти.

Читайте також: Ветеранам та військовим надають стипендії на навчання у Київській школі держуправління – деталі


Стипендіальний фонд для підтримки ветеранів, вдів/вдівців та дітей загиблих героїв України створений за  ініціативи президента АЮК Дена Райса минулого року. У 2024 році в рамках проєкту  "Honor" покриватиметься 99% вартості навчання на обраній бакалаврській чи магістерській програмі. Зокрема, це можуть бути такі напрямки:

- розробка програмного забезпечення;

- штучний інтелект та технології даних;

- ділове адміністрування;

- аналіз даних та інші.

Партнерами фонду є Інститут міжнародної освіти (ІЕЕ) та Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів України, а фінансову підтримку надають приватні та корпоративні американські донори.

Читайте також: Партнерок військових та ветеранів запрошують на безкоштовне навчання в сфері IT – подробиці

"Стипендіальне навчання для ветеранів та їхніх родин - чудова нагода отримати шанс здобути нову кваліфікацію та самореалізуватися в тій галузі, яка завжди приваблювала, але була недоступною з різних причин. З власного досвіду скажу, після того, як людина отримала бойовий досвід, саме навчання може допомогти переключитися, якісно повернутися до цивільного життя. Адже це наче можливість почати все спочатку. Використайте цей шанс", - закликала  керівниця Українського ветеранського фонду Юлія Кирилова.

Заявки на стипендії приймаються до  21 серпня 2024 року. Детальніше про проєкт можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, в Україні діє освітній портал для ветеранів. На ньому зібрані  близько 300 можливостей для навчання.

Фото: з відкритих джерел