Дітей військовослужбовців, а також інших вразливих категорій запрошують на безкоштовний відпочинок в осінньо-зимовий сезон. Дівчатка та хлопчики віком від семи до сімнадцяти років зможуть відновити сили, розвантажитися, подолати стрес і тривоги в 14-денному дитячому кемпі психологічної підтримки "Маячки" від організації "СОС Дитячі Містечка України".

Хто може взяти участь у таборі

Кемп розрахований на дітей віком від 7 до 17 років з різних куточків України, які належать до вразливих соціальних категорій:

- мешканці деокупованих територій;

- діти з родин ВПО, які перемістилися протягом кількох останніх місяців;

- діти військовослужбовців та волонтерів;

- ті, хто проживають на територіях, де ведуться активні бойові дії;

- діти з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, діти опікунів та усиновителів;

- які мають інвалідність, особливості розвитку (але не потребують додаткового супроводу та медичної підтримки, є автономними).

Читайте також: Родини військових та ветеранів запрошують на безкоштовний відпочинок на Львівщині – подробиці

Участь у програмі є повністю безкоштовною, однак батьки/опікуни/представники мають самостійно доставити дитину до точки збору (м. Мукачево). Пріоритет при відборі надаватиметься хлопчикам та дівчаткам, які нещодавно виїхали з тимчасово окупованих територій, проживають на деокупованих територіях та не брали участі у таборі в 2022-2023 роках.

Кемп психологічної підтримки "Маячки" проводитиметься у  селі Горбок Закарпатської області. Він передбачатиме  цілодобову психологічну підтримку, активне та цікаве дозвілля, корисні майстер-класи, екскурсійні поїздки, навчання поводженню у надзвичайних ситуаціях. Також буде організовано проживання в 3-5-місних номерах з санвузлами та п’ятиразове харчування.

Кемп "Маячки": як взяти участь

Планується, що діти зможуть відвідати табір у кілька заїздів:

- з 5 по 18 вересня;

- з 22 вересня по 5 жовтня;

- з 13 по 26 жовтня;

- з 30 жовтня по 12 листопада;

- з 20 листопада по 3 грудня;

- з 7 по 20 грудня.

Щоб долучитися до табору, необхідно заповнити онлайн-форму. Відбір дітей проводиться поступово, окремо на кожну зміну. Повідомлення про погодження участі батьки отримуватимуть за 2-3 тижні до початку заїзду.

Нагадаємо,  діти ветеранів та учасників бойових дій користуються низкою соціальних пільг, встановлених на державному рівні. Детальніше про це раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: ілюстративне/"СОС Дитячі Містечка України