У Львівській області стартував проєкт "Відпочинок родин героїв". У його рамках сім’ї загиблих захисників  та захисниць, зниклих безвісти, оборонців, які перебувають у полоні чи повернулися з нього, можуть безкоштовно відновитися в заміському комплексі у затишній місцевості серед гір, лісів, струмків та озер.

Які  родини можуть безкоштовно відпочити на Львівщині

Проєкт, спрямований на рекреацію та підтримку родин військовослужбовців, було започатковано за ініціативи команди Time ForRest та за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям, Львівської обласної військової адміністрації у співпраці з 7 прикордонним Карпатським загоном. Програма є довгостроковою: планується, що до кінця поточного року у комплексі відновляться 100 сімей захисників і захисниць.

Читайте також: Ветерани з родинами можуть безкоштовно відпочити на Полтавщині – деталі

На безкоштовний відпочинок мають право рідні:

- загиблих оборонців;

- захисників та захисниць, які вважаються зниклими безвісти або перебувають у полоні;

- родини героїв, які повернулися з російської неволі.

У рамках проєкту їм надаватиметься можливість на безоплатній основі відновити емоційне та фізичне здоров’я  в комфортабельному заміському комплексі у мальовничому куточку Львівщини. Тут доступні кілька шале для проживання до шести осіб, сауна, холодна купель, чан-джакузі, барбекю-зона.

"Важливо, щоб сімʼї наших захисників завжди отримували комплексну довгострокову допомогу не лише від держави. Вони повинні відчувати захист і підтримку. Над цим ми будемо працювати й надалі, і лише нарощувати свої можливості у цьому напрямку. Наші бійці свого часу пожертвували найдорожчим – своїм життям, своїм здоров’ям. Наш обовʼязок  - опікуватися їхніми сімʼями постійно", - вважає начальник 7 прикордонного Карпатського загону полковник Олег Трофіменко.

Як взяти участь у проєкті "Відпочинок родин героїв"

На відпочинок у заміський комплекс вже заїхали дві родини прикордонників. Одна з них – захисника Маріуполя Сергія. Під час боїв за місто чоловік дістав численні поранення, а пізніше – потрапив у полон. У неволі оборонець пробув довгих десять місяців.

Читайте також: Дітям ветеранів з Івано-Франківщини пропонують безкоштовно відпочити за кордоном – подробиці

Згадує, що у російських в’язницях йому постійно говорили, що в Україні він нікому не потрібний. Однак, повернушись додому, він побачив протилежну ситуацію:

"Такі проєкти з залученням приватних підприємців ще раз доводять, що ні держава, ні люди про нас не забувають. Ну і ми так само, оскільки наш прямий обов'язок – боронити нашу країну, наших людей. Для мене цей відпочинок – це можливість надолужити те, що було вкрадено полоном", - поділився Сергій.

Тим, хто бажає взяти участь у проєкті "Відпочинок родин героїв" та безкоштовно відновитися на Львівщині, необхідно заповнити спеціальну онлайн-форму. За додатковими питанням можна звернутися до адміністраторів заміського комплексу:

 - сторінка в соцмережі Instagram;

 - e-mail: timeforrest2023@gmail.com.

Нагадаємо, у столиці розпочали проєкт "Театр ветеранів". Протягом двох місяців колишні військовослужбовці будуть вивчати  основи драматургії та акторської майстерності, а вже у серпні-вересні поставлять свої перші п’єси.

Фото: Time ForRest