Українських ветеранів та ветеранок, які мають інвалідність, запрошують разом з родинами на відпочинок та оздоровлення. Вони можуть безкоштовно відновитися в санаторно-курортних закладах Полтавської області.

Читайте також: Ветеранів та військових запрошують пройти курс іпотерапії - як записатися

Як розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін, на відновлення колишніх військовослужбовців у 2024 році закладено 2,5 млн грн. Цього року програмою вже скористалося більше 50 людей, а минулого – 216. Оздоровлення триває десять днів. В цей час з родинами  працює мультидисциплінарна команда фахівців.

Щоб поїхати на відпочинок, необхідно звернутися до управлінь соцзахисту населення РВА, виконавчих комітетів міських, районних у містах рад.

При собі необхідно мати:

• копію паспорта у формі книжечки (1, 2 сторінки та сторінки з відміткою про місце реєстрації заявника);

• копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

• свідоцтво про народження дитини;

• посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

• копію свідоцтва про одруження.

Читайте також:  Дітям ветеранів з Івано-Франківщини пропонують безкоштовно відпочити за кордоном – подробиці

Людям з інвалідністю І групи потрібно додати висновок лікувально-профілактичного закладу про необхідність постійної сторонньої допомоги або довідку лікувально-профілактичного закладу, що людина з інвалідністю І групи здатна обслуговувати себе самостійно.

Нагадаємо, ветерани та військові можуть поїхати на лікування за кордон. Як скористатися такою можливістю, раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: ілюстративне