Ветерани і ветеранки, які втратили зір під час виконання бойових завдань, зможуть безоплатно відновити його в рамках проєкту "Повернемо зір Захисникам та Захисницям України". Також взяти участь в ініціативі запрошують оборонців, які відчули значне погіршення зору після повернення до мирного життя.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Читайте також: Військовим з травмами обличчя безкоштовно робитимуть пластику – як взяти участь у проєкті


Хто може взяти участь у проєкті

"Повернемо зір Захисникам та Захисницям України" – проєкт Мінветеранів у партнерстві з Міжнародним благодійним фондом "Сприяння розвитку медицини" та Мікрохірургією ока Василя Шевчика.  У його рамках можливість безоплатного відновлення зору надається:

- учасникам бойових дій;

- особам з інвалідністю внаслідок війни;

- комісованим з військової служби за станом здоров’я, які ще не отримали відповідне посвідчення (першочергово – тим, хто списаний через травми та захворювання очей).

Вони зможуть безкоштовно отримати пакет послуг. Йдеться про повне офтальмологічне обстеження,  лазерне та оперативне лікування захворювань очей, а також лікування рубцевих змін обличчя.

Як записатися на лікування

Проєкт втілюється у двох містах – Києві та Чернігові. Щоб взяти участь, необхідно записатися на обстеження за телефонами:

- 093 098 54 55  - Київ;

- 066 961 81 36  - Чернігів.

Читайте також: Медична допомога ветеранам та ветеранкам - які хірургічні операції зроблять безкоштовно

При цьому слід повідомити про бажання взяти участь у проєкті "Повернемо зір Захисникам та Захисницям України", а під час відвідування  - показати документ, що підтверджує статус (УБД, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни і т.д.). Послуги надаються за адресами: м. Чернігів, проспект Перемоги, 119 А; м. Київ, вулиця Велика Кільцева, 5 Б.

Нагадаємо, на Київщині проводять реабілітацію для ветеранів, які втратили зір.

Фото: з відкритих джерел