Восени у Львові  стартує четверта місія гуманітарної програми FACE TO FACE 2024. В її рамках американські хірурги разом з українськими колегами проведуть пластичні операції на безоплатній основі для військовослужбовців та цивільних, постраждалих внаслідок війни.

Наразі оголошено набір пацієнтів для участі в проєкті, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України.

Читайте також: Ветеранам надають грошову допомогу на лікування та реабілітацію – як отримати


Безоплатну пластику проводитимуть пацієнтам, які потребують реконструктивних операцій та мають:

- тяжкі травми обличчя;

- дефекти лицевих кісток та повік.

Оперативне втручання та перебування в лікувальному закладі для пацієнтів будуть безкоштовними. Кандидатів для участі в програмі FACE TO FACE 2024 відбиратимуть американські та українські спеціалісти.

Читайте також: Як ветеранам отримати безкоштовні ліки – роз’яснення

"Якщо ваші родичі, знайомі або ви є пацієнтом із травмами голови, обличчя та/або шиї, для участі у програмі та подачі заявки вам потрібно написати в месенджери Telegram/Viber/ Whatsup за номером телефону:  + 38 093 781 43 04. Для розгляду заявки бажано мати скановані копії виписок (за наявності), фотографії та знімки досліджень КТ/МРТ", - додали в міністерстві.

Зазначимо, що гуманітарну програму FACE TO FACE 2024  було створено American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS) (The Educational and Research Foundation) у співпраці з організаціями Razom for Ukraine та INgenius. За час її існування прооперовано вже більше сотні людей, серед операцій зокрема - відновлення верхньої та нижньої щелепи шляхом пересадки кісток з інших частин тіла.

Нагадаємо, ветерани та військові можуть поїхати на лікування за кордон. Як подати заявку та отримати направлення, читайте в нашому матеріалі.

Фото: ілюстративне