Ветерани, які займаються підприємницькою діяльністю, мають шанс отримати менторську підтримку та кошти на розвиток свої справи. Нову грантову програму «Бізнес вояжер» для захисників запустили компанія Mastercard i Forbes Ukraine.

Як розповідають організатори, загальний грошовий фонд проєкту становить 1 500 000 грн. Його розділять між трьома переможцями, кожен з яких отримає 500 тис. грн.

Читайте також: Ваучери до 500 тис. грн – у Вінниці ветеранам надаватимуть підтримку на власну справу

Хто може взяти участь

Програма розрахована на ветеранів, які вже розвивають власний бізнес. Це мають бути:

• громадяни України, які мають статус ветеранів війни, визначений Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

• власники або співвласники компанії/ФОП, які мають частку не менше 50%. Бізнес учасників повинен бути зареєстрований не пізніше 1 серпня 2024 року.

Крім того, одна з важливих умов – готовність взяти участь у відеоінтервʼю з ментором для YouTube-каналу Forbes Ukraine.

Читайте також: На розвиток ветеранського бізнесу направлять ще 35 млн грн – які проєкти перемогли

Як подати заявку

Заявку на участь можна подати до 6 жовтня 2024 року включно. Для цього:

• зробіть пост на своїй сторінці в Facebook або Instagram про свій бізнес. Розкажіть про нього і про те, чому саме вам важливо отримати грант. Поставте в цьому пості хештег #БізнесВояжер та тегніть компанію Mastercard і видання Forbes Ukraine. Також розповісти про вашу справу і номінувати вас можуть інші користувачі. Ваш пост та профіль мають бути відкритими.

• після цього в приватні повідомлення надійде підтвердження участі та посилання на анкету. Заповніть її та надішліть заявку з анкетою учасника.

До 14 жовтня триватиме перевірка і обробка отриманих заявок, а до 18-го – визначення фіналістів програми і онлайн-співбесіди.

Крім отримання грантів, на переможців також чекає сесії з ментором – провідним українським підприємцем.

Нагадаємо, ветерани можуть отримати стипендії на навчання в Київській школі держуправління.

Фото: з відкритих джерел