Для захисників і захисниць, ветеранів і ветеранок створюються різні можливості отримати освіту, пройти курси, підвищити кваліфікацію чи змінити професію після демобілізації. Так, ці категорії можуть претендувати на стипендію імені Леоніда Грищенка "Невтрачене покоління".  Вона заснована для підтримки та розвитку молоді, яка має реальний бойовий досвід, та  покриває навчання на одному з курсів Київської школи державного управління.

Читайте також:  Опанувати професію та долучитися до відновлення України -  для ветеранів створили новий курс


Хто з ветеранів може отримати стипендію

Програма має на меті допомогти українцям та українкам здобути нові знання і навички,  підвищити професійний рівень, а також сформувати екосистему однодумців, які реалізовуватимуть проєкти з розвитку нашої країни та позитивних змін у різних сферах та напрямках, зокрема - в управлінні військовими формуваннями та військово-технічного розвитку.

Взяти участь у конкурсі та виграти стипендію можуть:

- чинні військовослужбовці;

- ветерани та ветеранки.

Читайте також: Ветерани можуть безкоштовно вивчати англійську мову на дистанційних курсах – подробиці

Серед вимог – вік від 22 до 40 років, наявність бойового досвіду та бажання працювати  у громадських організаціях, на державній службі чи в ЗСУ. Дедлайну подачі заявок на стипендію немає, однак протягом року кошти на навчання можуть отримати всього до 40 осіб, відібраних спеціальною конкурсною комісією. Стипендії вистачить на оплату навчання на одному з курсів Київської школи державного управління імені Сергія Нижного (крім програми "Школа міністрів").

Як подати заявку на стипендію

Щоб претендувати на стипендію імені Леоніда Грищенка "Невтрачене покоління", необхідно:

1. Обрати активний навчальний курс.

2. Написати мотиваційний лист щодо навчання (до двох сторінок) або створити мотиваційне відео (тривалістю до двох хвилин).

3. Заповнити реєстраційну онлайн-форму, завантаживши лист/відео та надати документи, які підтверджують статус ветерана/-нки, учасника бойових дій, військовослужбовця/-ці.

4. Очікувати на позитивне рішення комісії.

Нагадаємо, в Україні запустили портал "Освіта для ветеранів"- там учасникам бойових дій пропонують шукати пропозиції для навчання. У різних розділах можна знайти варіанти у вишах, закладах фахової передвищої або професійно-технічної освіти. Також публікують інформацію про курси, тренінги та програми для захисників.

Фото: з відкритих джерел