В Одесі для ветеранів, які повернулися з війни та шукають нову роботу, створили освітню платформу «Курс». Там можна знайти навчання за різними спеціальностями, більше дізнатися про можливості роботи, а також працевлаштуватися за обраним фахом.

Як розповідають на платформі, наразі навчання пропонують у сферах будівництва, адміністрування, продажів, фармації, комунікацій та аграрного сектору.

Читайте також: 80 % практики та допомога у працевлаштуванні – для ветеранів запустили навчання у сфері IT

Як скористатися сервісом

Платформа діє так – спочатку вам потрібно зареєструватися як учню та записатися на безкоштовний курс, який вас зацікавив. Їх можна обрати в розділі «Курси» з існуючого переліку.

Наприклад, наразі наявні спеціальності менеджера з продажів, арматурника залізобетонних виробів, бетоняра на будівництві тощо. Кожен курс містить певну кількість занять, а наприкінці на учасника чекає тестування. Якщо ви набираєте потрібну кількість балів, вас запрошують на співбесіду. Після цього йде стажування та працевлаштування.

Наразі з проєктом співпрацюють такі партнери, як «Укрзалізниця», Kernel, Arterium та «Ковальська».

Читайте також: Робота по всій Україні – для ветеранів розробили е-Карту вакансій

Опис роботи та вимог

Кожен курс, який представлений на платформі, має опис пропонованої спеціальності. Там розповідають про умови роботи, графік, приблизну заробітну плату і вимоги до працівників.

Також є курс, який допомагає підготуватися до співбесіди. Його слухачі можуть дізнатися, як складати резюме, підготувати супровідний лист та яким чином поводити себе під час розмови з роботодавцем. Крім того, надаються шаблони резюме та посилання на корисні сервіси.

Нагадаємо, ветерани можуть отримати 1000 доларів на навчання за різними спеціальностями.

Фото: з відкритих джерел