Учасників бойових дій спонукають шукати роботу на державній службі – для цього Міністерство у справах ветеранів навіть запустило спеціальну е-Карту вакансій. Там зібрали пропозиції у державних органах, органах місцевого самоврядування та у військових адміністраціях.

Як повідомляють у Міністерстві, новий сервіс доступний на веб-платформі е-Ветеран, і вакансії наявні у різних регіонах.

Читайте також: Понад 400 професій та спеціальностей: ветеранам видають ваучери на безкоштовне навчання

На карті можна побачити усю інформацію про роботу: обов’язки працівників та вимоги до них, рівень заробітної плати та контакти для зворотного зв'язку. Для цього потрібно перейти до вкладки «Таблиця».

Наразі на платформі доступно 170 вакансій, з яких:

• 92 – робота  на державній службі,

• 37 – вакансії в органах місцевого самоврядування,

• 41 – пропозиції у військових адміністраціях.

Платформу постійно оновлюють, і вакансії додаються щодня, у режимі реального часу. Виконуючий обов’язки Міністра у справах ветеранів України  Олександр Порхун наголошує, що карту створили для того, щоб допомогти ветеранам працевлаштуватися, а також – збільшити кількість учасників бойових дій на державній службі. Як приклад, він наводить профільне міністерство, у якому вже зайнята велика кількість колишніх військових.

«Наша стратегія — заохочувати ветеранів і ветеранок до працевлаштування на державну службу. Наприклад, в Мінветеранів вже понад 17% штату - це ветерани і ветеранки, члени їхніх родин і сімей загиблих, діючих військовослужбовців, колишні військовополонені. Хто, як не ветеранська спільнота, краще знається на своїх потребах та можливостях. А держслужба дає перспективи, як і що треба змінити в системі, ветеранській політиці, щоб ці перетворення були відчутні та ефективні», - розповідає Олександр Порхун.

Крім того, він розповів, що карта вакансій на держслужбі – не єдиний проєкт. Протягом декількох місяців для ветеранів також планують запустити карту робочих місць в бізнесі.

Читайте також: Опанувати професію бариста чи підготуватися до відкриття кав’ярні: ветеранів запрошують до Академії кави

Заступник Міністра Максим Кушнір зазначив, що працевлаштування ветеранів – одне з пріоритетних питань для відомства. Наразі вже створено робочу групу, що об'єднує органи центральної виконавчої влади, які відповідають за перекваліфікацію та працевлаштування ветеранів.

«Ми зацікавлені у працевлаштуванні ветеранів на державну службу, адже їхній досвід, патріотичність і бажання змінювати країну, яку вони захищали, — неоціненний», - зазначив Максим Кушнір. У Національному агентстві України з питань державної служби також розуміють необхідність залучення ветеранів. Там розповідають, що для цього в органах публічної влади вже створюють умови, які відповідатимуть принципам інклюзивності та безбар’єрності.

Нагадаємо, ветеранам пропонують безкоштовно опанувати сучасну IT-професію.

Фото: з відкритих джерел