Нова професія та навчання – те, що може допомогти ветеранам та ветеранкам реінтегруватися в мирне життя після повернення з війни. Для них організовують різноманітні заняття, курси, можливості перепідготовки та профадаптації. Зокрема, Благодійний фонд RePower Ukraine створив та запустив безкоштовний навчальний курс "Сонячний РеСтарт", розроблений спеціально для демобілізованих захисників та захисниць.

Читайте також: Ветеранів запрошують на професійні курси та кар’єрні консультації – подробиці


Яке навчання пропонують ветеранам

Пройшовши курс "Сонячний РеСтарт", ветерани та ветеранки зможуть опанувати нову сучасну професію проєктувальника/ці електричних сонячних станцій та монтажника/ці електричних сонячних станцій.

Навчання включатиме:

- сучасну навчальну програму від кваліфікованих і досвідчених лекторів, реалізовану на зручній платформі та в зрозумілому форматі;

- психологічний супровід від команди професіоналів, які підтримають високий рівень мотивації протягом всього курсу;

- сертифікат та сприяння у працевлаштуванні – для тих, хто успішно виконають всі завдання та пройдуть тестування.

Навчання триватиме десять тижнів та складатиметься як з онлайн-лекцій, так і з практичних занять офлайн. Останні будуть організовані у навчальному центрі для курсу монтажників/ць сонячних станцій.

Читайте також: 80 % практики та допомога у працевлаштуванні – для ветеранів запустили навчання у сфері IT

Курс для ветеранів і ветеранок буде абсолютно безкоштовним, однак відбір курсантів проводитиметься на конкурсній основі. Для успішного навчання знадобляться доступ до інтернету, комп’ютер/ноутбук з веб-камерою (для лекцій) та вільний час у другій половині дня в робочі дні тижня. Розклад занять буде надіслано після успішного проходження другого етапу відбору.

Як записатися на курс "Сонячний РеСтарт"

Бажаючі пройти навчання мають подати заявку до 6 вересня. Зробити це дуже просто:

1. Обрати напрямок:

- проєктувальник/ця електричних сонячних електростанцій (розробка проєктів сонячних електростанцій, визначення їхньої оптимальної конфігурації);

- монтажник/ця електричних сонячних електростанцій (встановлення, налаштування та обслуговування дахових та наземних сонячних електростанцій, включаючи обладнання для збереження енергії);

2. Заповнити реєстраційну форму;

3. Пройти співбесіду;

4. Розпочати навчання з 16 вересня.

Нагадаємо, ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин запрошують на навчання в Академії кави WOG. У рамках цієї освітньої соціальної програми вони зможуть безкоштовно опанувати професію бариста та отримати знання для започаткування власної кавової справи.

Фото: з відкритих джерел