У Полтаві відкрили заклад, де військовослужбовці, ветерани та їхні родини можуть отримати допомогу та поспілкуватися один з одним. Ветеранський центр запустили у будівлі міської ради – там вже працюють менеджери, які обробляють запити захисників.

Як розповідає керівник Ветеранського Центру Артем Ліфрідов, також у хаб можуть звертатися члени сімей загиблих захисників, зниклих безвісти й тих, хто перебуває в полоні.

Читайте також: Здобути освіту та отримати допомогу – у Києві відкрили ще один Центр ветеранського розвитку

Послуги для захисників

У хабі надають інформаційні та консультативні послуги (роз’яснюють інформацію про доступні за законодавством пільги, права військових та ветеранів), пропонують психологічну та юридичну допомогу. Також у партнерстві з профільними закладами центр буде запрошувати ветеранів на фізичну реабілітацію.

Крім того, у центрі планують запустити гарячу лінію, щоб ветерани могли телефоном записатися на прийом до потрібного спеціаліста або отримати консультацію та відповідь на своє питання. Спеціалісти обіцяють, що після прийняття заявки клієнта супроводжуватимуть до кінця вирішення проблеми.

Важливо, що у центрі захисники отримають простір для спілкування, обміну досвідом та проведення заходів.

«Це одна з найголовніших наших складових – щоб уся ветеранська спільнота знала, що сюди можна прийти не тільки з робочих питань, а й поговорити, прийти з друзями, обговорити проблеми. Наша задача показати тим, хто повертається з війни, що їх не кинули, що тут є до кого звернутися», - розповідають у закладі.

Читайте також: У Полтаві для ветеранок розробляють індивідуальні програми реабілітації – куди звертатися

Вирішення проблеми – в одному місці

Ветеранський Центр розташований за адресою: вул. Соборності, 36. Зараз він працює за графіком міської ради: у будні дні з 8.00 до 17.00.

В першу чергу, ветерани, військові та їхні рідні можуть звернутися до співробітника до рецепції – він визначає запит, з яким прийшла людина, або допомагає його визначити. Після цього відвідувачу нададуть допомогу або підкажуть, куди звертатися, які для цього документи необхідно зібрати, як діяти в тому чи іншому випадку.

Фахівці ветеранського центру розуміють проблеми та потреби захисників, адже вся команда так чи інакше дотична до цієї спільноти. Там працюють або ветерани, або члени родин захисників, які зараз служать у Збройних силах України. Актуальну інформацію та анонси центру можна знайти на сторінці хабу у Facebook.

Нагадаємо, у Львові для військових та ветеранів відчинив двері громадський простір "ВИБІР".

Фото: з відкритих джерел