Фізична та психологічна реабілітація  - важливий аспект на шляху повернення військових до цивільного життя. Такі послуги надаються по всій Україні, зокрема й у Полтаві – на базі Центру ветеранського розвитку Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка".

Читайте також: Ветерани з родинами можуть безкоштовно відпочити на Полтавщині – деталі

Реабілітація ветеранів та ветеранок: які послуги надаються в Полтавській політехніці

Як повідомляється на сайті університету, на запит захисниць України  фізичний терапевт, кандидатка медичних наук Вікторія Горошко  розробила для ветеранок індивідуальні програми реабілітації з урахуванням окремих потреб та фізіологічних особливостей жінок. У рамках послуги зокрема передбачені:

- обстеження та лікування травм;

- діагностика, лікування та моніторинг фізичного стану;

- попередження розвитку ускладнень хвороб.

Читайте також: Реабілітація через спорт -  у Вінниці для ветеранів відкрили заняття з інклюзивного дзюдо та самбо

На кафедрі фізичної терапії та ерготерапії вишу ветеранкам проводять процедури фізичної терапії, застосовуються реабілітаційні вправи. Серед відновлювальних процедур використовують електротерапію, масаж, ультразвукову терапію, також розробляють індивідуальні програми фізичних вправ, направлених на стабілізацію суглобів та зміцнення м’язів.

"Паралельно до фізичної реабілітації надається психологічна підтримка, включаючи індивідуальне та групове консультування, психотерапію, когнітивну поведінкову терапію та арт-терапію", - додали в університеті.

Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки: контакти

Центр заснований як структурний підрозділ університету з метою професійної інтеграції та реінтеграції до умов цивільного життя захисників і захисниць, які звільняються чи звільнені зі служби, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, їхніх близьких, а також членів родин загиблих оборонців, ветеранів та ветеранок.

Читайте також: В Ужгороді ветеранів, військових та їхні родини реабілітують за допомогою танців - як це працює

Основним завданням центру є соціальна, правова, психологічна адаптація та професійна перепідготовка ветеранів і ветеранок за цивільними спеціальностями. Контактні дані:

- гаряча лінія: 066-811-55-36 (Нікіта Андрійович);

- е-mail: cvr@nupp.edu.ua;

- адреса: м. Полтава, Першотравневий проспект, 24. Центральний корпус, аудиторія 139 (графік роботи: по буднях, з 8:00 до 17:00).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як військовим та ветеранам поїхати на лікування за кордон.

Фото: Полтавська політехніка