У Львові відчинив двері громадський простір "ВИБІР". У закладі, створеному на базі місцевого Будинку офіцерів, військовослужбовці, ветерани, ветеранки та їхні рідні зможуть отримати різнобічну допомогу та підтримку, відвідати різні заняття та попрацювати віддалено.

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Читайте також: "Навігатор ветерана" - у Львові презентували інформаційний сервіс для діючих та колишніх військових


"ВИБІР" має безбарєрний доступ та широкий спектр послуг

Громадський простір облаштували на базі Будинку офіцерів за кошти благодійників. Його зробили безбарєрним, з вільним доступом до всіх приміщень: для цього тут передбачені спеціальні підйомники та пандуси.

"Ми дуже вдячні нашим захисникам та захисницям за те, що вони, ставши у лави ЗСУ, зробили вибір на користь майбутнього України, майбутнього своїх дітей і свого майбутнього у Вільній та Незалежній державі. Ми хочемо, щоб після повернення з війни вони зробили вибір на користь того, щоб бути рушіями позитивних змін у своїх громадах, - зазначив на відкритті начальник Львівської ОВА Максим Козицький. - Низький уклін благодійникам, завдяки яким ці стіни наповнилися змістом, життям і надією. Дякую за те, що цей простір безбар’єрний, а отже, його з гідністю зможуть відвідувати усі наші оборонці".

Мета проєкту  - створити умови для успішної реінтеграції захисників та захисниць, які повертаються до цивільного життя. Крім ветеранів та ветеранок, "ВИБІР" також орієнтований на чинних оборонців, членів їхніх родин та близьких загиблих воїнів.

Читайте також: Іпотерапія для ветеранів та військових -  як записатися на безкоштовні заняття у Львові

У громадському просторі облаштовані кімнати для занять з арт-терапії  і фізичної реабілітації, робочі місця для відвідувачів, які хочуть попрацювати віддалено. Крім того, тут є кабінети, де можна поспілкуватися з капеланом або отримати психологічну допомогу. Взагалі в закладі військовим, ветеранам та їхнім родинам пропонуватиметься комплексна програма, що включає психологічну адаптацію, духовний супровід та соціально-культурне відновлення.

"ВИБІР" має стати джерелом сили для військових, ветеранів та їхніх родин

Одними з тих, хто долучився до створення громадського простору, є Благодійний фонд "Фундація підтримки медицини для військових". Він працює з 2019 року, а свою діяльність розпочав з підтримки воїнів, які проходили лікування та реабілітацію у військово-медичному центрі Західного регіону та закупівлі необхідного обладнання.

"Сьогодні ми презентуємо простір "ВИБІР". Мета – створити умови для допомоги військовим та їхнім родинам, ветеранам, сім'ям загиблих, полонених та зниклих безвісти перейти та адаптуватися до цивільного життя. Ми прагнемо покращити рівень ментального здоров'я захисників та захисниць, залучаючи їх до діяльності простору, де вони будуть не просто відвідувачами, а відчувають себе як вдома. Ми хочемо, щоб це місце стало для них джерелом сили, спільної підтримки, духовного та психологічного здоров'я, сприяючи творчому розвитку і підготовці до повернення до мирного життя",  - зауважила  капітан медичних сил ЗСУ,  голова правління Фонду Олександра Добош.

Як ми розповідали раніше, на Львівщині активно впроваджують ветеранські проєкти. Так, нещодавно там розробили портал для чинних та колишніх військовослужбовців.

Фото: Львівська ОВА