На Львівщині учасники бойових дій, а також їхні родини можуть користуватися новим інформаційним ресурсом «Послуги та пільги для захисників та ветеранів». Там зібрали усі можливості для колишніх та діючих військовослужбовців в області.

Як розповідають у Львівській обласній військовій адміністрації, на сайті працює інтерактивна мапа установ Львівщини – з її допомогою можна швидко знайти усі заклади, які працюють з ветеранами, захисниками, членами їхніх сімей, родинами загиблих, зниклих безвісти, полонених і сім’ями героїв Небесної Сотні.

Читайте також: У Дії з’явилося цифрове посвідчення ветерана – як завантажити документ

На сайті є категорії: бізнес, житло, лікування та реабілітація, соціальна допомога, культура та дозвілля, навчання та правова допомога.

Ветеран або військовий може обрати те, що йому необхідно та вказати громаду – тоді він побачить, де можна отримати відповідну послугу.

Покрокова інструкція

Користуватися сайтом для захисників просто.

• Якщо ви зайшли на портал, то спершу оберіть категорію: військовослужбовець без статусу, волонтер, доброволець АТО, особа з інвалідністю, учасник бойових дій чи війни, учасник Революції Гідності (або члени їхніх сімей), родини загиблих військових чи зниклих безвісти;• Далі оберіть свою громаду у наступній категорії;

Читайте також: 100 сучасних професій – на Дніпропетровщині ветеранам пропонують пройти безкоштовне навчання

• Визначте тип послуг, які шукаєте: бізнес, житло, культура та дозвілля, лікування/реабілітація, навчання, житлово-комунальні послуги, правова допомога, працевлаштування, соціальна підтримка.

• Після цього на мапі з’являться відмітки, де можна отримати вказану вами послугу у визначеній вами громаді чи поблизу.

Нагадаємо, ветеранів та військових запрошують пройти курс іпотерапії.

Фото: з відкритих джерел