Мережа Центрів ветеранського розвитку в Україні вчергове розширилася. Вчора, 14 серпня, такий заклад відкрили у Рівному на базі Національного університету водного господарства та природокористування. Він став 18-м у країні та першим – у регіоні.

Читайте також: Від психологічної допомоги – до підготовки соцменеджерів: у Ветеранському просторі Рівного розповіли про актуальні проєкти


Які послуги надаватимуть у Центрі ветеранського розвитку в Рівному

Відкритий на базі університету, Центр, перш за все, забезпечуватиме професійну адаптацію ветеранів і ветеранок, членів їхніх родин, близьких загиблих захисників і захисниць України. Фахівці впроваджуватимуть  персоніфікований підхід та допомагатимуть відновити професійні навички, отримати нові знання та компетенції, що відповідатимуть вимогам сучасного ринку праці.

Крім того, ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам надаватимуть інші види підтримки. Зокрема:

- соціальну;

- юридичну;

- психологічну.

Також на базі Центру ветеранського розвитку вишкіл проходитимуть майбутні фахівці із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб. Вони першими на Рівненщині зустрічатимуть та допомагатимуть захисникам і захисницям на шляху повернення до цивільного життя.

Читайте також: У Рівному відкрили Центр каністерапії - яку допомогу можуть отримати ветерани та військові

“Центри ветеранського розвитку є тим місцем, де наші ветерани й ветеранки можуть отримати нову для себе спеціальність, поділитися власним досвідом  знайти однодумців, обговорити наболіле, щоб далі успішно рухатись у власному розвитку в мирному житті. Я вдячний Університету за ініціативу щодо створення Центру ветеранського розвитку, а також за безцінний вклад у справу підтримки ветеранів. Така підтримка, насамперед, сприяє підвищенню рівня соціального захисту цих категорій осіб та створює необхідні передумови для вдосконалення напрямів ветеранської політики в цілому. Ми впевнені, що Центр успішно функціонуватиме та сприятиме соціальній адаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей”, – сказав на відкритті заступник міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.


Центри ветеранського розвитку  - адреси

Відкриття закладів здійснює Мінветеранів у рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030. На сьогодні в Україні працюють вже 18 центрів у різних регіонах нашої країни:

1. Вінниччина (Вінницький національний технічний університет);

2. Дніпропетровщина (Університет митної справи та фінансів);

3. Житомирщина (Державний університет "Житомирська політехніка");

4. Запоріжжя (Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія);

5. Київщина (Національний авіаційний університет, Національний університет фізичного виховання і спорту України, Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна", Університет Григорія Сковороди, Білоцерківський національний аграрний університет);

6. Львівщина (Національний університет "Львівська політехніка");

7. Миколаївщина (Чорноморський національний університет ім. Петра Могили);

8. Полтавщина (Полтавський державний медичний університет,  Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка);

9. Рівненщина (Національний університет водного господарства та природокористування);

10. Сумщина (Сумський державний університет);

11. Харківщина (ХНУ імені В.Н.Каразіна);

12. Тернопільщина (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка);

13. Черкащина (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини).

Нагадаємо, на Рівненщині готують соціальних менеджерів для роботи з військовими. Які послуги мають надавати такі фахівці, раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: Мінветеранів