У Житомирі з’явився ще один ветеранський бізнес – захисник родом із Донецька Ярослав Прудніков відкрив заклад фастфуду "Міністерство кебабу". Про власну справу чоловік мріяв кілька років, а започаткувати її допомогла підтримка держави: він отримав грант у розмірі 250 тисяч гривень у рамках програми "єРобота".

Захищав Україну півтора року, а після демобілізації намагався повернутися до ЗСУ

З рідного Донецька Ярослав переїхав ще на початку російсько-української війни – у 2015 році опинився у Житомирі. До повномасштабного вторгнення окупантів працював менеджером з продажу автомобілів, а 28 лютого 2022 року мобілізувався до війська.

Читайте також: Пережив 5 років полону та відкрив сімейний ресторан під Києвом - історія ветерана Богдана Пантюшенка

Чоловік пройшов навчання на оператора ПТРК "Стугна" та почав службу у 1-й окремій бригаді спеціального призначення імені Івана Богуна.

"Спочатку нас відправили на Херсонський напрямок  - тоді якраз відбувався наступ росіян на Кривий Ріг, але вони туди не дійшли. І ми пішли по своєму напрямку  - це Високопілля і так далі. За півроку дійшли до Дніпра, коли звільнення територій було, і потім частину бійців перевели на Харківський напрямок, а частину – на Донбас, у район Соледару", - пригадує захисник.

На фронті Ярослав був півтора року – воював на різних напрямках у кількох підрозділах. Потім демобілізувався за станом здоров’я та повернувся до Житомира. На основній роботі взяв паузу, щоб відновитися, відпочити та подумати, що робити далі. Чоловік кілька разів намагався повернутися до ЗСУ, але за висновком ВЛК вже був непридатним. Тоді вирішив втілити в життя давню мрію:

"Мене трохи не влаштовувала цивільна робота в тому варіантів, в якому вона була, тому я звільнився, - ділиться ветеран. – А думка, що треба зробити щось своє,  відкрити якийсь фастфуд, була в мене вже декілька років".

Отримав один грант на бізнес та подав заявку на наступний

Щоб відкрити "Міністерство кебабу", Ярослав вклав власні заощадження та скористався підтримкою держави. Він отримав грант на суму 250 тисяч гривень у рамках програми "єРобота" – 90% коштів пішло на обладнання та закупівлю сировини для закладу фастфуду.

Читайте також: Чарки з гільз та маскувальні сітки на будівлі – ветеран створив перше в Києві кафе для військових

Нині чоловік подав заявку на програму для ветеранів "Власна справа". Кошти, які отримає, хоче вкласти в розвиток бізнесу  - закупити нове обладнання. Ярослав зізнається, що його заклад допоміг повернутися до цивільного життя, хоча найбільшою своє підтримкою називає родину. Втім закликає ветеранів не закриватися, шукати щось своє та не боятися відкривати бізнес.

Паралельно з розвитком закладу харчування Ярослав займається гуманітарним розмінуванням Херсонщини:

"Так доля звела, що працюю саме на цьому напрямку, де перші місяці служби я воював. Саме по тим посадкам, тим полям, містам, селам  - і це допомагає, адже я знаю, в якій посадці була та чи інша бригада, де були реальні бої, а де – лише залишки, сміття".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як дружина військового Дарина Трач розвиває "магічне кафе" у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Фото: Суспільне Житомир