У Черкасах розпочав роботу триденний хакатон "Проєкт підтримки молодих ветеранів та ВПО в Україні".  Він проводиться у рамках всеукраїнського проєкту підтримки ветеранів, ветеранок та переселенців з метою дати цим категоріям громадян поштовх для започаткування власної справи та втілення ідей для самореалізації.

Читайте також: "Допомога ветеранам" - благодійники оголосили прийом заявок у новий проєкт

"Наші ветерани та ветеранки, внутрішньо переміщені люди, як ми їх називаємо "наші нові жителі", – це рушійна сила змін, цінний людський капітал. І нам важливо підтримати та стимулювати їхній потенціал, допомагати, де потрібно, інтегрувати в життя громад, - зазначив під час відкриття заходу  голова Черкаської ОВА Ігор Табурець. - Для цього потрібні комплексні інструменти. Один із таких – саме через роботу. Як показує наш досвід, це справді дієво. Разом із громадами, бізнесом, громадським сектором, нашими міжнародними партнерами напрацьовуємо такі інструменти інтеграції".

До хакатону долучилися учасники з річних регіонів України. У рамках заходу вони вивчатимуть досвід Черкаської області, щоб змінюватися та в перспективі змінювати свої громади через власну справу. На заході протягом трьох днів йтиметься про основи бізнесу, освітні проєкти, грантові можливості та громадські ініціативи.

Як підкреслив очільник області, на Черкащині вже зараз реалізується низка ініціатив, гідних масштабування та примноження. Серед них – проєкт Червоного Хреста в Україні "Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування", безкоштовні навчальні курси для ветеранів і ветеранок від місцевої ІТ-компанії Ekreative, конкурс бізнес-ідей для підприємців у малих містах і селах "РОБИ СВОЄ" від фонду "МХП-Громаді".

Читайте також: Партнерок військових та ветеранів запрошують на безкоштовне навчання в сфері IT – подробиці

Зазначимо, що загальноукраїнський проєкт підтримки молодих ветеранів та ВПО фінансується Євросоюзом та Міністерством закордонних справ Литви. У ньому беруть участь 60 мешканців різних регіонів, які протягом півроку проходять навчання, відвідують зустрічі з бізнесменами, менторами, психологами та економістами. Наприкінці реалізації проєкту десять найкращих учасників отримають гранти сумою шість тисяч євро на започаткування чи розвиток власного бізнесу.

Нагадаємо, ветеранів запрошують стати героями нового документального фільму. Як взяти участь, раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: Черкаська ОВА