У Броварах та Борисполі запрацювали два центри для ветеранів «Ветеран PRO». Там ветерани зможуть отримувати психологічну та юридичну допомогу, а також звертатися за оздоровленням та реабілітацією.

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. Він зазначив, що працівники хабів також допомагатимуть із зарахуванням дітей до навчальних закладів, будуть надавати підтримку ветеранам, які хочуть відкрити бізнес або навчатися та здобути нову професію. Згодом у центрах облаштують спортзали та зони відпочинку. Крім того, незабаром такі ветеранські хаби з'являться в Ірпені та Білій Церкві.

Читайте також: Арттерапія, консультації та налаштування протезів – у Коломиї відкриють центр для ветеранів

Центр у Броварах

У Броварській громаді наразі проживає близько 2 тис. учасників бойових дій, з яких майже 300 осіб з інвалідністю. Для них, а також для родин загиблих та військовополонених і діючих військовослужбовців у новому центрі надаватимуть 25 послуг.

Зокрема, як розповів міський голова Броварів Ігор Сапожко, у хабі вже можна отримати консультації з оформлення документів, працевлаштування чи відкриття власної справи, а також  вирішити питання медичної допомоги та реабілітації.

«Ми сьогодні говорили і про пільги, і про субсидії. Ми говоримо про оформлення інвалідності, говоримо про роботу певних реабілітаційних речей. Саме тут вони і будуть озвучені і вирішені», - зазначив Ігор Сапожко.

Ветерани, які приходять до центру, наголошують, що вкрай важливою є юридична допомога.

«Тому що у нас з документальною частиною, як ви знаєте, дуже довго. Зокрема, комісія ВЛК – це таке питання довге та тяжке», - розповів ветеран ЗСУ Володимир Шуляк.

Читайте також: На Київщині добудували інклюзивне містечко для ветеранів і ветеранок - деталі

Простір у Борисполі

У Борисполі, в центрі за адресою вул. Головатого, 15, ветерани також можуть отримувати різноманітні послуги, а саме:

• інформаційно-консультаційна підтримка

• надання правничої допомоги

• здійснення фізкультурно-спортивної реабілітації

• професійна адаптація відвідувачів

• організація дозвілля та активного відпочинку

• відкриття віддалених робочих місць

На рецепції там одразу зустрічає кейс-менеджер – він з’ясовує потребу ветерана та направляє до вузьких спеціалістів. У закладі працюють представники центру зайнятості, ЦНАПу, Пенсійного фонду та психологи. Також у хабі планують проводити заходи та зустрічі для ветеранів.

Зараз у планах – в окремому приміщенні облаштувати спортзал.

Начальниця управління соціальної і ветеранської політики Надія Семчик розповідає: «Там будуть тренажери, обладнання для реабілітації, а також два масажних кабінети».

Нагадаємо, ветеранські простори VETERAN PRO планують відкрити по всій Україні.Проєкт запустило Міністерство у справах ветеранів.

Фото: з відкритих джерел