В Україні планують створити мережу ветеранських просторів VETERAN PRO. Вона складатиметься з інклюзивних центрів, де ветеранам, членам їхніх сімей та родинам загиблих захисників надаватимуть комплексну допомогу. Наразі такий простір вже працює у Миколаївській області, та в подальшому вони мають з’явитися в усіх містах.

Проєкт запускає Міністерство у справах ветеранів. Його презентували на VII Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Ветерани. Єдність».

Читайте також: Арттерапія, консультації та налаштування протезів – у Коломиї відкриють центр для ветеранів

На форумі розповіли, що у нових центрах ветеранам надаватимуть психологічну та юридичну допомогу, а також фізкультурно-спортивну реабілітацію. Крім того, планується підтримка ветеранського підприємництва.

«Ми детально проаналізували проблематику та потреби ветеранської спільноти.  Мова йде про медичну, психологічну, юридичну, інформаційну, освітню потреби. Саме тому вбачаємо необхідність створення розгалуженої інклюзивної мережі ветеранських просторів, куди можна звернутися та швидко отримати необхідну інформацію, допомогу», - розповів виконуючий обов’язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Крім того, у центрах можна пройти курс реабілітації всією родиною. У цих просторах також працюватимуть фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Читайте також: На Київщині добудували інклюзивне містечко для ветеранів і ветеранок - деталі

Ветеранам обіцяють:

• швидкий доступ до якісних послуг

• комплексне відновлення

• можливість спілкування з побратимами

• підтримку в адаптації до цивільного життя.

Нагадаємо, у Чернігові ветеран відкрив центр допомоги побратимам. Там військовим будуть надавати психологічну, соціальну та юридичну допомогу, а також фахівці підбиратимуть для захисників грантові програми, за якими вони зможуть отримати кошти та відкрити власну справу.

Фото: з відкритих джерел