У 2023 році ветеран Віктор Суботський отримав важке поранення на чернігівському прикордонні та звільнився з військової служби. Попри це, він вже має достатньо сил, щоб допомагати іншим – для своїх побратимів і родин загиблих захисників він відкрив у Чернігові ветеранський простір.

Як розповідає Віктор, у центрі «Пліч-о-пліч з Героями: Чернігівщина» будуть надавати психологічну, соціальну та юридичну допомогу, а також фахівці підбиратимуть для захисників грантові програми, за якими вони зможуть отримати кошти та відкрити власну справу.

Читайте також: В Україні планують відкрити центри ментального здоров’я і протезування для ветеранів – подробиці

«Я, як ветеран, який отримав травму, розумію побратимів і готовий допомогти чим можу. Пенсія у ветеранів невелика, але стараюсь донатити і підтримувати", - говорить він.

Наразі центр вже працює за адресою проспект Миру 116-а. Крім отримання допомоги, ветерани можуть працювати там в режимі коворкінгу, і просто поспілкуватися одне з одним. Також ветеранів консультують з питань працевлаштування.

Відкриття ветеранського простору підтримали в обласній військовій адміністрації. Там розповідають, що допомагати ветеранам мають в усіх громадах, а після перемоги України та повернення захисників підтримка має стати ще більшою.

«В першу чергу ветеран повертається в громаду. Громада має включитися максимально в реінтеграцію ветерана в той час, коли ще невелика кількість ветеранів і родин,  а коли після перемоги будуть повертатися, то масштабувати цей проект», - говорить заступник голови Чернігівської обласної військової адміністрації Іван Ващенко.

Читайте також: На Харківщині відкриють комунальний заклад для ветеранів – які послуги надаватимуть

Дізнатися більше про роботу центру можна на сторінці ветеранського простору у Facebook.

Нагадаємо, за рік центри ветеранського розвитку в Україні відвідали понад 5 тисяч осіб. Там захисникам надається широкий спектр послуг: від психологічної допомоги до освітніх курсів.

Фото: з відкритих джерел