Цього року в Україні з’являться ще два медичних заклади для ветеранів – центр ментального здоров’я та центр протезування. Їх відкриє Міністерство внутрішніх справ, а захисники зможуть звертатися туди під час відпусток, реабілітації та лікування.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час VII Щорічного міжнародного ветеранського форуму «Україна. Ветерани. Єдність».

Читайте також: В Україні запустять мобільний застосунок для ветеранів – подробиці

Наразі для здійснення планів вже готують бази та шукають фахівців.

«Ми у цьому році маємо амбітну мету - відкрити центр ментального здоров'я та центр протезування. Центр ментального здоров'я - це і соматичні вади, які є у наших військових, і психіатричні проблеми. Ми готуємося до цього, щоб приходити на допомогу нашим ветеранам», - пояснив міністр.

Він нагадав, що на сайті МВС вже працює електронний кабінет постраждалого, де ветеран може залишити запит на медичну, психологічну та юридичну допомогу.

«Ми хочемо пожиттєво супроводжувати цих людей, щоб у найвіддаленішому кінці нашої держави кожен міг зайти у свій кабінет і зробити запит на документ, консультацію, записатися на технічний регламент, якщо це необхідно, якщо людина свого часу отримала протезування, і так далі», - розповів Ігор Клименко.

Читайте також: Перший на Закарпатті: на базі ужгородського вишу відкрили Центр ветеранського розвитку

Крім того, міністерство реалізує пілотні проєкти з адаптивного спорту для ветеранів. Вже відкрито десять відповідних центрів з необхідним обладнанням, де захисники можуть тренуватися. Це повинно допомогти колишнім військовим позбавитися комплексів та дати жагу до життя.

Нагадаємо, на Полтавщині відкриють медичний реабілітаційний центр для ветеранів. Одним з головних напрямків роботи стане протезування, і вся реабілітація для захисників буде безкоштовною.

Фото: з відкритих джерел