Цього тижня українська мережа Центрів ветеранського розвитку поповнилася двома закладами в західних регіонах країни. Центри відкрили на базі Національного університету водного господарства та природокористування в Рівному та Ужгородського національного  університету в однойменному місті на Закарпатті.  Таким чином, загальна кількість  закладів по Україні  складає вже 19.

Читайте також: В Україні започатковують навчання фахівців із супроводу ветеранів - подробиці

Як зазначив заступник міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір під час відкриття, головною метою Центру буде сприяння професійній адаптації ветеранів і ветеранок, демобілізованих оборонців, членів родин загиблих героїв на шляху повернення до цивільного життя.

"Центр фактично стане майданчиком, де будуть задоволені всі освітні потреби ветеранів. Важливо, що тут вони зможуть не тільки проходити навчання, перенавчання чи перекваліфікацію для подальшого працевлаштування, а й отримати психологічну чи юридичну допомогу. Інший напрямок діяльності Центру – навчання фахівців із супроводу, які працюють із демобілізованими захисниками у громаді", – зауважив він.


Читайте також: В Ужгороді ветеранів, військових та їхні родини реабілітують за допомогою танців - як це працює

Важливо зазначити, що Ужгородський національний університет ще до відкриття Центру ветеранського розвитку вже брав участь у проєктах з профадаптації і перепідготовки захисників та захисниць після повернення з фронту на цивільні спеціальності. Цей досвід, на думку ректора вишу Володимира Смоланки, допоможе в реалізації такої вкрай необхідної зараз ініціативи.

Підготовку ветеранів і ветеранок Центр почне з 1 вересня. Освітній курс, що складається з лекційних занять та практичних виїздів, триватиме протягом одного семестру. Навчальні програми розроблені під актуальні вимоги ринку праці.

Нагадаємо, наприкінці липня Центр ветеранського розвитку відкрили в Тернополі.

Фото: Мінветеранів України