Кабінет Міністрів України працює над розробкою мобільного застосунку "Ветеран +". У ньому будуть представлені  державні послуги для ветеранів і ветеранок. Про це під час VІІ Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. Єдність" повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Читайте також: Статус учасника бойових дій можна буде оформити через портал Дія - подробиці

"Ми перевели військовий облік країни в "цифру" – цього не було зроблено протягом 32 років незалежності. "Резерв+" – це застосунок для рекрутів, "Армія+" – для військових, який дає можливість державі отримати зворотній зв'язок безпосередньо від військових. Наступний крок, разом з іншими міністерствами, це застосунок "Ветеран+". Сервіс з надання послуг ветеранам державою вже в роботі", - сказав він.

Коли саме буде представлено застосунок та який він матиме функціонал, міністр не уточнив.

Рустем Умєров також повідомив, що в Україні запускаються два великих інфраструктурних проєкти. Йдеться про реконструкцію військових госпіталів у 12 містах протягом двох років: у першій черзі, зокрема, Дніпро та Вінниця, а у другій – Житомир, Луцьк, Львів, Полтава, Рівне, Хмельницький та Хмільник. Також це втілення проєкту "Безбар єрність", який дозволить ветеранам комфортно інтегруватися в цивільне життя.

Читайте далі: Безкоштовні чат-боти для ветеранів та військових - ТОП-7 найкращих

Нагадаємо,  на початку червня у Дії з’явилося цифрове посвідчення ветерана.

Фото: скріншот з відео